Ağın’da badem bahçelerinde sıkı saha takibi verim ve kalite için

Ağın İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, badem bahçelerinde gelişim, hastalık ve zararlı kontrolleri ile üretici bilgilendirmesi yapıyor.

Yayın Tarihi: 25.08.2026 12:21
Güncelleme Tarihi: 25.08.2026 12:21

Ağın’da badem bahçelerinde sıkı saha takibi verim ve kalite için

Ağın’da saha çalışmaları yoğun şekilde sürüyor

Ağın İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri, ilçedeki badem bahçelerinde kapsamlı saha kontrolleri yürütüyor. Kontrollerde badem ağaçlarının genel gelişim durumu izlenmekte; hastalık ve zararlı varlığı ile bahçe bakım uygulamaları detaylı biçimde değerlendirilmektedir.

Saha incelemelerinin odağı:

Yerinde gerçekleştirilen işletme bazlı kontroller sırasında teknik ekipler, ağaç gelişimi, yaprak ve gövde sağlığı, çiçeklenme durumu ile ürün gelişimini izliyor. Ayrıca hastalık ve zararlı göstergeleri titizlikle aranıyor ve tespit edilen riskler kayıt altına alınıyor. Kontroller esnasında üreticilere, düzenli gözlem ve kontrol yapılması gerektiği vurgulanıyor.

Üreticilere yönelik bilgilendirme ve hedefler:

Teknik personeller, üreticileri kültürel ve teknik bakım uygulamalarının zamanında uygulanması konusunda bilgilendiriyor. Saha çalışmalarıyla amaç; badem üretiminde verim ve kalitenin artırılması, muhtemel hastalık ve zararlıların erken dönemde tespit edilmesi ve üreticilerin bilinçlendirilmesi olarak açıklanıyor. Elde edilen bulgulara göre uygulanacak tedbirler ile bahçe yönetimi güçlendirilecek.

Bu düzenli saha denetimleri, hem üretim kayıplarını önlemeyi hem de bölgedeki badem üretiminin sürdürülebilirliğini sağlamayı hedefliyor. Teknik ekiplerin gözlemleri doğrultusunda alınacak önlemler, sezon içinde üreticilere yol gösterici olacaktır.

AĞIN’DA BADEM BAHÇELERİNDE SAHA KONTROLLERİ

AĞIN’DA BADEM BAHÇELERİNDE SAHA KONTROLLERİ

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.