DOLAR
42,94 -0,03%
EURO
50,58 -0,05%
ALTIN
6.059,56 -1,42%
BITCOIN
3.775.637,25 -0,96%

Afyonkarahisar'da operasyon: 9'u DEAŞ bağlantılı olmak üzere 62 yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Afyonkarahisar'da yılbaşı tedbirleri kapsamında 289 kişi sorgulandı; 9'u DEAŞ ilişkili olmak üzere toplam 62 yabancı uyruklu sınır dışı edildi.

Yayın Tarihi: 30.12.2025 13:05
Güncelleme Tarihi: 30.12.2025 13:05

Afyonkarahisar'da operasyon: 9'u DEAŞ bağlantılı olmak üzere 62 yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Afyonkarahisar'da yabancı uyruklu şahıslara yönelik operasyon sonucu 62 kişi sınır dışı edildi

Operasyonun ayrıntıları

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce, yılbaşı tedbirleri çerçevesinde Afyonkarahisar il merkezi ve ilçelerinde yabancı uyruklu şahıslara yönelik denetim ve çalışmalar yapıldı.

Yapılan çalışmada toplam 289 yabancı uyruklu şahıs sorgulandı. Bu sorgulamalar sonucunda, geçmiş dönemde DEAŞ silahlı terör örgütü ile iltisaklı olduğu değerlendirilen 9 şahıs, ülkemizde bulunmasının sakıncalı görülmesi nedeniyle Yabancı Terörist Savaşçı (YTS) kapsamında sınır dışı edildi.

Ayrıca, ülkemize illegal yollardan giren, vize veya ikamet ihlali bulunan ve hakklarında tahdit kodları koyularak dosyaları kapatılan 53 şahıs da düzensiz göçmen kapsamında yakalanarak sınır dışı edildi.

Toplamda 62 yabancı uyruklu şahsın sınır dışı edildiği bildirildi.

Değerlendirme

Emniyet açıklaması, yürütülen denetimlerin hem terör bağlantısı şüphesi taşıyan kişilere hem de vize ve ikamet yükümlülüklerini ihlal edenlere odaklandığını gösteriyor. Uygulamada sorgulama, tahdit kodu uygulamaları ve düzensiz göç suçlamaları temel işleyiş unsurları olarak öne çıkıyor.

İl Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasında operasyonun bu çerçevede yürütüldüğüne dair ifadeler yer aldı.

AFYONKARAHİSAR’DA YABANCI UYRUKLU ŞAHISLARA YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN OPERASYONDA 53 KİŞİ GÖZALTINA...

AFYONKARAHİSAR’DA YABANCI UYRUKLU ŞAHISLARA YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN OPERASYONDA 53 KİŞİ GÖZALTINA ALINIRKEN, ŞAHISLARDAN 9’UNUN DEAŞ SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ İLE BAĞLANTILI OLDUĞU VE SINIR DIŞI EDİLDİKLERİ KAYDEDİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.