Afyonkarahisar'da 'Dilimizin Zenginlikleri Projesi' ödül töreni düzenlendi

Afyonkarahisar'da Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında 2025-2026'da başarılı öğrencilere Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ödülleri verildi.

Yayın Tarihi: 16.06.2026 12:30
Güncelleme Tarihi: 16.06.2026 12:33

Afyonkarahisar'da 'Dilimizin Zenginlikleri Projesi' ödül töreni düzenlendi

Afyonkarahisar'da 'Dilimizin Zenginlikleri Projesi' ödül töreni

Afyonkarahisar'da, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Dilimizin Zenginlikleri Projesi' kapsamında 2025-2026 eğitim öğretim yılı boyunca düzenlenen faaliyetlerde başarı gösteren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Projenin amacı ve uygulamaları

Proje, öğrencilerin Türkçe'nin köklü mirasını tanımalarını, dil bilincini geliştirmelerini ve kültürel değerleri geleceğe taşımalarını amaçlıyor. 2025-2026 dönemi içinde gerçekleştirilen yarışmalar, okuma etkinlikleri ve çeşitli faaliyetler kent genelinde uygulandı; bu etkinlikler öğrencilerin dil kullanımı ve edebi farkındalığını artırmaya odaklandı.

Tören detayları ve katılımcılar

Ödül töreni Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapıldı. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Eğitim Müfettişleri Başkanı Yusuf Turhan, Şube Müdürü Üçler Yıldırım, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tören sırasında yıl boyunca düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri ve belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Vurgulanan mesaj ve proje etkisi

Törende söz alan Miraç Sünnetci, dilin bir milletin hafızası ve kimliği olduğuna dikkat çekti; öğrencilerin Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanmasının önemini vurguladı. Bu tür projelerin, eğitim programları içinde dil bilincini pekiştirerek hem bireysel iletişim becerilerini hem de kültürel sürekliliği desteklediği ifade edildi.

Sonuç olarak, Afyonkarahisar'daki törende başarılı olan öğrencilerin ödüllendirilmesi, projenin yerel düzeyde somut bir çıktısı olarak değerlendirildi; uygulanan etkinliklerin öğrenci motivasyonuna ve dil eğitiminin niteliğine katkı sağlaması bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR’DA ‘DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ'NDE BAŞARI GÖSTEREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ...

AFYONKARAHİSAR’DA ‘DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ'NDE BAŞARI GÖSTEREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ PROTOKOL ÜYELERİ TARAFINDAN VERİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.