Bist 100
10.158,53 1%
DOLAR
32,34 -0,44%
EURO
34,68 -0,4%
ALTIN
2.379,93 -1,27%

Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek ve gizli kamera krizi! Yeni Başkan tüm odayı didik didik arattı

Afyonkarahisar Belediyesi’nde büyük kriz! Yeni Belediye Başkanı Burcu Köksal, Afyonkarahisar Belediye binasında çeşitli noktalarda görüntü ve ses kayıt cihazlarının yerleştirildiğini ortaya çıkardı!

Yayın Tarihi: 19.04.2024 12:07
Güncelleme Tarihi: 19.04.2024 12:07

Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek ve gizli kamera krizi! Yeni Başkan tüm odayı didik didik arattı

Afyonkarahisar Belediyesi’nde Başkan seçilen Cumhuriyet Halk Partili Bucu Köksal, belediye binasının 3’üncü katında yer alan başkanlık odasında ses ve görüntü kayıt cihazı bulunduğunu aktardı. Yerel seçimlerde yüzde 50.73 oy alan ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı olan CHP’li Burcu Köksal, tüm binanın özel bir ekip tarafından arandığını açıkladı. 

Kimin böcek yerleştirdiği belli değil! 

Böcek olarak da bilinen kayıt ve görüntü alma cihazlarından şüphelendiğini ifade eden Burcu Köksal, tarama yapılmasını talep ettiğini aktardı. Dinleme ve görüntüleme cihazlarıyla ilgili raporlamanın da yapılacağını duyuran Köksal, teknik olarak aldığı bilgilere göre cihazları kimin yerleştirdiğini tespit etmenin çok zor olduğunu söyledi. 

Dört Böcek, 2 de kamera çıktı! 

Böcek olarak da isimlendirilen 4 adet dinleme cihazı ve 2 adet kamera bulunduğunu kaydeden Köksal, tarama çalışması öncesinde belediye içi ve dışında duyumlar aldıklarını söyledi. Mazbatayı aldıktan sonra üçüncü kat olan başkanlık katında gereken araştırmaların başladığını aktardı. 

Özel bir ekipten raporlama beklediğini kaydeden Köksal, rapora göre hareket edeceğini ve rapor doğrultusunda şikayete karar vereceğini ifade etti.  

Kameralar Başkan’ın masasını görecek şekilde yerleştirilmiş! 

Ortaya çıkan detaylara göre görevliler, ilk gizli kamerayı başkan makamını gören kapıya yerleştirilmiş halde bulduklarını açıkladı. Bir elektrik kutusu görüntüsünde olan ve içinde kamera bulunan düzenek, sonrası tüm makam odası aranmaya başladı. İçinde böcek olabileceğinden şüphelenildiği için prizler dahi sökülürken, çeşitli eşyalar da çıkarıldı. Tüm elektrikli cihazların söküldüğü ve duvar döşemelerinin kaldırıldığı makam odasında, diğer tesisat sistemlerinin de açılıp kontrol edileceği bildirildi.