Afrika Birliği ve İngiliz Milletler Topluluğu, Gana'daki Seçimleri İzlemek İçin Gözlemci Gönderdi

Afrika Birliği ve Commonwealth, 7 Aralık'taki Gana seçimlerini izlemek üzere 79 gözlemci gönderecek.

Yayın Tarihi: 02.12.2024 21:45
Güncelleme Tarihi: 02.12.2024 21:45

Afrika Birliği ve İngiliz Milletler Topluluğu, Gana'daki Seçimleri İzlemek İçin Gözlemci Gönderdi

Gana'da 7 Aralık'taki Seçimlere Uluslararası Gözlemciler

Afrika Birliği (AfB) ve İngiliz Milletler Topluluğu (Commonwealth), Gana'da 7 Aralık'ta yapılacak cumhurbaşkanı ve genel seçimleri izlemek üzere 79 kişilik gözlemci heyeti görevlendirdi.

Afrika Birliği'nin Gözlemci Heyeti

AfB'den yapılan yazılı açıklamada, AfB Komisyonu Başkanı Musa Faki Muhammed liderliğinde, eski Etiyopya Devlet Başkanı Sahle-Work Zewde yönetiminde 62 kişilik bir heyetin Gana'ya gönderildiği belirtildi.

Commonwealth'ten Gözlemciler

Commonwealth'in açıklamasında, eski Botsvana Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi başkanlığındaki 17 gözlemcinin seçimlerde görev almak üzere Gana'ya geldiği duyuruldu.

Demokrasi ve İstikrar Mesajı

Masisi, Gana'nın başkenti Akra'da yaptığı açıklamada, ülkenin demokrasi deneyiminin ve siyasi istikrarının Batı Afrika'da önemli bir rol oynadığını ifade etti. Gözlemcilerin ülkenin farklı bölgelerinde görev yapacağını aktaran Masisi, "Seçimlerin barışçıl ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmesi, Gana'nın bölgedeki istikrarlı demokrasi olarak itibarını güçlendirmeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

ECOWAS Gözlemcileri

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) da Gana'daki seçimler için 106 gözlemci göndermişti.

Seçim Bilgileri

Yaklaşık 34 milyon nüfusa sahip Gana'da, 7 Aralık'ta düzenlenecek seçimlerde cumhurbaşkanlığı için 13 aday yarışacak. Ayrıca, bu seçimlerde 18,7 milyondan fazla kişinin oy kullanması bekleniyor.

Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı