Afganistan yönetimin lideri Molla Hibetullah Ahundzade, dini okul ile üniversitelerin bir ve aynı olduğunu belirterek, her iki kurumun da desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Geçici hükümet Yüksek Öğretim Bakanlığı Sözcüsü Ziaullah Hashmi, Ahundzade'nin dün Kandahar Üniversitesini ziyaret ettiğini ve kampüsteki camide akademisyenler ile öğrencilere hitap ettiğini bildirdi.
Açıklamaya göre, Ahundzade konuşmasında dini ve modern eğitimin önemine değinerek öğrencilerden her ikisini aynı anda öğrenmelerini istedi. Dini okullar ve üniversitelerin bir bütün olarak desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Ahundzade, "Toplum, medreselerin, okulların ve üniversitelerin öğrencilerine saygı duyar," ifadelerini kullandı.
Ahundzade ayrıca akademisyenlerden, Afganistan'da işgalcilere karşı verilen mücadeleyi tarihi bir perspektiften ele alarak dünya çapında duyurmalarını istedi. Kandahar Üniversitesine gerçekleştirdiği bu ziyaret, modern bir eğitim kurumuna yaptığı bilinen ilk ziyaret olarak kaydediliyor.
Ayrıca, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcılığı ocak ayı sonlarında Ahundzade ve Afganistan Başyargıcı Abdülhakim Hakkani hakkında kadınlara yönelik eleştiri çeken kararlar nedeniyle tutuklama emri çıkarılmasını talep etmişti.