Afetlere müdahalede eğitim önceliği: TOGÜ öğrencilerinden rektör Yılmaz'a ziyaret

TOGÜ Sivil Savunma ve İtfaiyecilik öğrencileri, Yangından Korunma Haftası'nda Fatih Yılmaz'ı ziyaret ederek afet müdahalesinde eğitimin önemini vurguladı.

Yayın Tarihi: 30.09.2026 14:12
Güncelleme Tarihi: 30.09.2026 14:12

Afetlere müdahalede eğitim önceliği: TOGÜ öğrencilerinden rektör Yılmaz'a ziyaret

Afetlere müdahalede eğitim önceliği: TOGÜ öğrencilerinden rektör Yılmaz'a ziyaret

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri ve akademisyenleri, Yangından Korunma ve İtfaiyecilik Haftası kapsamında Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ı ziyaret etti. Ziyarette öğrenciler, hafta boyunca yürütülen eğitim ve uygulama çalışmalarını Yılmaz’a aktardı.

Ziyaretin içeriği:

Programa katılan öğrenciler, saha eğitimleri, tatbikatlar ve farkındalık çalışmaları hakkında bilgi verirken akademisyenler de eğitimin metodolojisi ve hedefleri üzerine kısa sunumlar gerçekleştirdi. Görüşmede, programın sahadaki uygulamalarla güçlendirilmesinin ve öğrencilerin pratik deneyim kazanmasının önemi ön plana çıktı.

Rektörün değerlendirmesi:

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sivil savunma ve itfaiyeciliğin insan hayatına doğrudan dokunan, büyük sorumluluk ve özveri gerektiren bir alan olduğunu vurguladı. Yılmaz, "Afetlere müdahalede eğitim büyük önem taşıyor" sözleriyle öğrencilerin aldıkları eğitimin afet ve acil durumlara müdahalede belirleyici olduğunu ifade etti ve hem öğrencilere hem akademisyenlere Yangından Korunma ve İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla başarı diledi.

Ziyaret, rektörle yapılan sohbet ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ (TOGÜ) SİVİL SAVUNMA VE İTFAİYECİLİK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİ VE...

TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ (TOGÜ) SİVİL SAVUNMA VE İTFAİYECİLİK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİ VE AKADEMİSYENLERİ, YANGINDAN KORUNMA VE İTFAİYECİLİK HAFTASI DOLAYISIYLA REKTÖR PROF. DR. FATİH YILMAZ’I ZİYARET ETTİ.

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.