AFDOS üyeleri Şuhut'ta yaklaşık 3 km tırmanışla Uçak Şelalesi ve Bininler Kaya Evleri'ni gezdi
AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar Doğa Sporları Derneği (AFDOS) üyeleri, Şuhut ilçesinin Bininler bölgesinde düzenlenen gezi kapsamında yaklaşık 3 kilometrelik bir tırmanış yaparak bölgedeki doğal ve tarihi alanları yakından inceledi.
Gezi programı ve rota
Katılımcılar ilk olarak Bininler Turizm Bölgesi'ndeki tarihi Kaya Evleri'ni gezdi. Bölgenin doğal kaya oluşumları ve tarihi dokusu, ziyaretçiler tarafından detaylı biçimde incelendi ve bol fotoğraf çekildi. Ardından yaklaşık 2,5-3 kilometrelik mesafede yer alan Uçak Şelalesi'ne geçildi ve şelalenin çevresindeki doğal güzellikler yerinde gözlemlendi.
Doğa gözlemleri
Bahar mevsimiyle birlikte debisi artan şelale ve çevresindeki yeşil doğa, katılımcılara görsel bir şölen sundu. Doğa sporcuları, alanın atmosferini ve ekosistemsel özelliklerini inceleyerek belgeledi.
Turizm potansiyeli ve korunma
AFDOS üyeleri, Şuhut'un tarihi ve doğal zenginliklerinin görülmesi gereken turizm alanları arasında yer aldığını belirtti. Gezinin bulguları, bölgenin doğa turizmi açısından yüksek potansiyel taşıdığını gösteriyor; bununla birlikte sürdürülebilir ziyaretçi yönetimi, uygun işaretleme ve koruma önlemleriyle bu değerin korunmasının önemli olduğu vurgulandı.
Değerlendirme
Derneğin düzenlediği bu etkinlik, hem bölgenin tanıtımına hem de katılımcıların doğa farkındalığının artmasına katkı sağladı. Şuhut Bininler bölgesinin hem tarihi hem de doğal unsurlarının yerel turizme değer kattığı sonucuna varıldı.
Şelaleyi görmek için yaklaşık 3 kilometrelik tepeye tırmandılar