AFAD'dan Deprem Sonrası Hasarlı Yapılara İlişkin Kritik Uyarı

AFAD, Sındırgı'daki depremin ardından hasarlı yapılara girmemeleri ve riskli alanlardan uzak durmaları konusunda uyardı.

Yayın Tarihi: 10.08.2025 23:34
Güncelleme Tarihi: 10.08.2025 23:34

AFAD'dan Deprem Sonrası Hasarlı Yapılara İlişkin Kritik Uyarı

AFAD'dan Deprem Sonrası Kritik Uyarılar

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından, bölgedeki hasarlı ve riskli yapılarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımda, vatandaşlara dikkat edilmesi gereken noktalar aktarıldı.

Hasarlı Yapılara Girmeyin

AFAD, depremin ardından hasar gören binalara kesinlikle girilmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca riskli binaların çevresinde bulunmaktan kaçınılması gerektiği belirtildi.

İletişim Önerileri

Paylaşımda yapılan uyarılarda, iletişimin aksamadan sürdürülmesi amacıyla kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma uygulamalarının tercih edilmesi gerektiği ifade edildi. Telefon görüşmelerinin olabildiğince kısa tutulması gerektiği ve hayati durumlar dışında telefon görüşmesi yapılmaması gerektiği belirtildi.

Bu uyarıların, afet ve acil durumlarda hayati önem taşıdığı ifade edilerek, resmi birimlerin uyarılarını takip etmenin önemi vurgulandı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı