AFAD, Gazze İçin Yardım Kampanyasını Başlattı
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Ali Hamza Pehlivan, "Gazze İçin El Ele Yardım Kampanyası" çerçevesinde önemli açıklamalarda bulundu. Pehlivan, kampanyanın amacının, Gazze'deki İsrail saldırılarından zarar gören Filistinlilere yardım sağlamak olduğunu ifade etti.
Bağış Yöntemleri
Pehlivan, yardımda bulunmak isteyen vatandaşların AFAD'ın internet sitesinde yer alan banka hesapları aracılığıyla ya da "Gazze", "Filistin" veya "Zekat" yazarak 1866'ya SMS göndererek bağış yapabileceklerini belirtti. Her SMS'in bedelinin 50 lira olduğunu vurgulayan Pehlivan, hayırseverlerin bağışlarını diledikleri gibi yapabileceklerini söyledi.
Kampanya Ramazan Ayında Başladı
Pehlivan, kampanyanın Ramazan ayına yakın bir zamanda başlatılmasının sebebini, bu dönemin yardımlaşma ve paylaşma duygularının ön plana çıktığı bir zaman dilimi olması olarak açıkladı. Ramazan ayının manevi atmosferinin yardımları artıracağını düşündüğünü belirtti.
Yardım İhtiyaçları ve İletişim
Pehlivan, Gazze'de bulunan sivil toplum kuruluşlarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını ve bölgedeki ihtiyaçların en iyi şekilde tespit edildiğini aktardı. Özellikle beslenme ve barınma ihtiyaçlarının öncelikli olduğunu ifade eden Pehlivan, 2010 yılından beri toplam 278 bin ton un gönderildiğini ve 2023'te başlayan saldırılar sonrası 96 bin 131 ton yardım malzemesi ulaştırıldığını belirtti.
İyilik Gemisi Projesi
Pehlivan, kampanya kapsamında sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaptıklarını ve yardımların devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, 16. İyilik Gemisi'nin hazırlıklarının sürdüğünü, Mersin Limanı'ndan hareket etmesinin planlandığını belirtti.
Bağış Yapmanın Kolay Yolu
AFAD Başkanı Pehlivan, yardımların nasıl ulaştırılacağına dair bilgi vererek, "Yardımlar, sahada yapılan tespitlere göre ihtiyaç sahiplerine iletilecek." dedi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Ali Hamza Pehlivan, AFAD koordinasyonunda bugün başlatılan "Gazze İçin El Ele Yardım Kampanyası"nın detaylarına ilişkin bilgi verdi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Ali Hamza Pehlivan, AFAD koordinasyonunda bugün başlatılan "Gazze İçin El Ele Yardım Kampanyası"nın detaylarına ilişkin bilgi verdi.