ADÜ'de sağlık gönüllüleri kan bağışı ve bağımlılıkla mücadeleyi anlattı

ADÜ Tıp Fakültesi'ndeki etkinlikte Genç Hekimler, Türk Kızılay ve Yeşilay öğrencilere kan ve kök hücre bağışının önemini ve bağımlılıkla mücadeleyi anlattı.

Yayın Tarihi: 22.10.2026 09:48
Güncelleme Tarihi: 22.10.2026 09:48

ADÜ'de sağlık gönüllüleri kan bağışı ve bağımlılıkla mücadeleyi anlattı

etkinliğin amacı ve katılımcılar:

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı çatısı altında düzenlenen etkinlik, üniversite öğrencilerinin sağlık konusunda bilinçlendirilmesini ve gönüllülük faaliyetlerine katılımın artırılmasını hedefledi. Organizasyonda Genç Hekimler Topluluğu, Türk Kızılay ve Yeşilay iş birliği yaptı; başta tıp fakültesi öğrencileri olmak üzere geniş bir öğrenci kitlesi etkinliğe katıldı.

Programda, katılımcılara toplum sağlığına yönelik sorumlulukların önemi vurgulandı; öğrenciler, sağlık alanında gönüllü olmanın uygulamadaki yansımaları ve sürdürülebilir projelere katılım yolları hakkında bilgilendirildi. Genç Hekimler Topluluğu yetkilileri, topluluğun yürüttüğü faaliyetleri ve ilerleyen dönemde planlanan etkinlikleri paylaştı.

stanttlar, uygulamalar ve farkındalık çalışmaları:

Etkinlik alanında kurulan bilgilendirme stantlarında Yeşilay ve Genç Hekimler Topluluğu, bağımlılıkların birey ve toplum üzerindeki etkilerine dair eğitimler gerçekleştirdi. Öğrencilere bağımlılıkla mücadelede erken müdahalenin, destek mekanizmalarının ve ruh sağlığına yönelik başvuru yollarının önemi anlatıldı.

Ayrıca Türk Kızılay’ın mobil kan bağışı aracı etkinlikte yer aldı ve katılımcılara kan ve kök hücre bağışının hayat kurtarıcı rolü detaylarıyla aktarıldı. Kayıt ve yönlendirme süreçleri hakkında bilgi verilirken, bağışçılığın düzenli bir alışkanlık haline getirilmesinin önemi öne çıkarıldı.

Etkinlik, sağlık alanındaki toplumsal sorumluluk bilincinin güçlendirilmesine katkı sağladı ve öğrencilerin gönüllülük faaliyetlerine yönelmesini teşvik etti.

AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (ADÜ) TIP FAKÜLTESİ'NDE DÜZENLENEN SAĞLIK FARKINDALIĞI...

AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (ADÜ) TIP FAKÜLTESİ'NDE DÜZENLENEN SAĞLIK FARKINDALIĞI ETKİNLİĞİNDE, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KAN VE KÖK HÜCRE BAĞIŞININ ÖNEMİ İLE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONUSUNDA BİLGİLENDİRME YAPILDI.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.