Adnan için adalet çağrısı: baba Yeşil sorumlulardan hesap istiyor

Kahramanmaraş'taki saldırıda 11 yaşındaki oğlu Adnan'ı yitiren Abdullah Cevdet Yeşil, duruşmada ve dava sonunda sorumluların en ağır cezayı almasını istedi.

Yayın Tarihi: 04.09.2026 09:07
Güncelleme Tarihi: 04.09.2026 09:24

Adnan için adalet çağrısı: baba Yeşil sorumlulardan hesap istiyor

Kahramanmaraş davası öncesi baba adalet çağrısı

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinden olan Abdullah Cevdet Yeşil, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesindeki Ayser Çalık Ortaokulu'nda düzenlenen silahlı saldırıda 11 yaşındaki oğlu Adnan Göktürk Yeşil'i kaybetti. Olayın ardından açılan dava Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor ve ilk duruşma öncesi baba Yeşil açıklama yaptı.

davanın seyri ve duruşma:

Yeşil, duruşmanın ve dava sürecinin sonuna kadar olayın takipçisi olacaklarını belirtti. Mahkeme sürecine katılacaklarını, hem duruşmada hem de mahkeme sonunda bulunacaklarını ifade ederek bu sürecin aile açısından önemine vurgu yaptı.

aileden net adalet talebi:

Acılı baba, "Yüce Türk adaletine ve devletimize güvenimiz sonsuzdur." diyerek beklentisini açıkladı. Yeşil, olayda ihmali veya sorumluluğu bulunan herkesin hak ettiği cezayı almasını istediklerini; bu kapsamda anne, baba ve diğer yetkililerin sorumluluklarının da araştırılmasını talep etti.

Yeşil, tüm ailelerin ve milletin bu süreçte kendilerine destek olmasını beklediklerini söyledi ve davanın sonuna kadar adalet arayışlarını sürdüreceklerini dile getirdi. Açıklamada, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiği özellikle vurgulandı.

ABDULLAH CEVDET YEŞİL

ABDULLAH CEVDET YEŞİL

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.