Adıyamanlı kardeşlerden çifte LGS başarısı: 500 tam puan

Adıyamanlı Kerem Polat, LGS'de 500 tam puan alarak ağabeyi gibi Türkiye birincileri arasına girdi; okul ve aile tarafından kutlandı.

Yayın Tarihi: 10.07.2026 13:50
Güncelleme Tarihi: 10.07.2026 13:50

Adıyamanlı kardeşlerden çifte LGS başarısı: 500 tam puan

Adıyamanlı kardeşlerden çifte LGS başarısı: 500 tam puan

Sınav ve başarı

Kerem Polat, Adıyaman’da yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavında 500 tam puan alarak tüm soruları doğru yanıtladı ve Türkiye birincileri arasında yer aldı. Öğrenci, Adıyaman Türkiye Petrolleri Ortaokulu öğrencisidir ve bu başarıyı 2023 yılında aynı sonucu elde eden ağabeyi Ahmet Yiğit Polatın izinden giderek tekrarlamıştır.

Hazırlık süreci ve çalışma yöntemi

Polat, başarısının temelinde aile desteğiyle yürüttüğü disiplinli ve planlı çalışma olduğunu vurguladı. Sınav hazırlığı sırasında telefon, bilgisayar ve benzeri teknolojik cihazlardan uzak kaldığını, yoğun ders temposundan ziyade düzenli çalışmanın verimini gördüğünü belirtti. Kerem Polat, bu yaklaşımını şöyle özetledi: "Özellikle fazla çalışmanın çok da önemli olmadığını anladım. Çünkü girdiğim MEB’in deneme sınavlarında bunu fark ettim. Özellikle düzenli ders çalışmanın daha çok faydasını gördüm. Teknolojiden aynen uzak durmamız gerekiyor çünkü teknoloji zihnimizdeki yani bulanıklığı arttırıyor. O yüzden daha saf bir beynimiz için yani."

Tercihler ve ödüllendirme

Kerem Polat, tercih döneminde ağabeyi gibi İstanbul Erkek Lisesinde eğitim görmeyi hedeflediğini ve alternatif olarak Galatasaray Lisesini de düşündüğünü ifade etti. Okulunda düzenlenen törende öğretmenleri ve arkadaşları tarafından tebrik edilen öğrenciye, Okul Müdürü Mehmet Ateş tarafından bir bilgisayar hediye edildi.

Aile ve okulun değerlendirmesi

Baba Çoşkun Polat, 2023 deprem senesinde ağabeyin elde ettiği başarının aileyi gururlandırdığını ve bu yılda Kerem’in aynı sevinci yaşattığını belirtti. Okul Müdürü Mehmet Ateş ise öğrencinin saygılı ve çalışkan bir profil sergilediğini, Milli Eğitim Bakanlığı kaynakları üzerinden çıkan soruları düzenli çözmesinin başarıda önemli rol oynadığını ifade etti. Müdür Ateş, diğer öğrencilere de Milli Eğitim Bakanlığı'nın EBA sitesinden ve MEB kaynaklarından çıkan denemelerin kesinlikle çözülmesini önerdi.

Adıyamanlı kardeşlerden çifte LGS başarısı: 500 tam puan

Adıyamanlı kardeşlerden çifte LGS başarısı: 500 tam puan

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.