Adıyaman’da intihar vakasını takip eden gazetecilerin polis tarafından darp edildiği bildirildi
Olayın ayrıntıları
Edinilen bilgilere göre, Adıyaman merkez Altınşehir Mahallesinde görevli polis memuru Z.K., henüz belirlenemeyen bir nedenle kaldığı dairede tabancayla hayatına son verdi. Olay yerine sağlık ekipleri ve polis ekipleri sevk edildi.
Gazetecilere yönelik müdahale
Olay yerinde inceleme yapan ekipler arasında bulunan Anadolu Ajansı muhabirleri O.P. ile A.G., görevlerini yerine getirirken polisler tarafından saldırıya uğradıkları bildirildi. Tekme ve yumruklarla darp edildikleri ve hakarete maruz kaldıkları belirtilen gazeteciler yaralandı.
Yaralı gazeteciler, kendi imkânlarıyla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine giderek tedavi oldu. Vücutlarında darp izleri bulunduğu belirtilen gazetecilerin, kendilerine müdahale eden polisler hakkında şikayette bulunacakları öğrenildi.
Cenaze işlemleri ve soruşturma
Hayatına son veren Z.K.nin cenazesi, yapılan incelemelerin tamamlanmasının ardından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığı bildirildi.
ADIYAMAN’DA, BİR İNTİHAR OLAYINI GÖRÜNTÜLEMEYE ÇALIŞAN GAZETECİLERE POLİS EKİPLERİNCE MEYDAN DAYAĞI ÇEKİLDİ.