Adıyaman'da anaokulu öğrencilerinin çizimleri 3D yazıcıyla oyuncak oldu

Adıyaman Nene Hatun Anaokulu öğrencilerinin çizdiği oyuncak tasarımları, 3D yazıcılarla şeker kamışından üretilip İl Halk Kütüphanesi'nde sergilendi.

Yayın Tarihi: 05.06.2026 14:15
Güncelleme Tarihi: 05.06.2026 14:19

Adıyaman'da anaokulu öğrencilerinin çizimleri 3D yazıcıyla oyuncak oldu

Adıyaman Nene Hatun Anaokulu'nda miniklerin çizimleri somut oyuncak oldu

Adıyaman'da Adıyaman Nene Hatun Anaokulu öğrencilerinin hayal ettikleri oyuncak tasarımları, bilgisayar ortamında 3D modele dönüştürülerek yazıcılarla üretilip sergilendi.

Projede yaklaşık 150 öğrencinin çizimleri alındı; 4 ile 6 yaş arasındaki çocukların çizdiği tasarımlar, dijital tasarım sürecinden geçtikten sonra 3D yazıcı ile oyuncak hâline getirildi.

Sergi, İl Halk Kütüphanesi Kommagene Kültür Merkezi'nde, 2025-2026 eğitim öğretim sezonu kapsamında ve 'Bir hayal, bir çizgi, bir oyuncak' sloganıyla açıldı. Açılışa Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun katıldı.

Oyuncakların üretiminde herhangi bir zararlı katkı maddesi bulunmayan ve şeker kamışından yapılmış malzeme kullanıldı.

Roketlerden uzay araçlarına, çeşitli hayvan figürlerinden gündelik eşyalara kadar yaklaşık 150’ye yakın eser sergilendi.

Proje, miniklerin hayal gücünün çizimden ürüne dönüşmesini gösteren somut örnekler sundu ve sergide yer alan eserler geniş bir görsel çeşitlilik sergiledi.

ADIYAMAN NENE HATUN ANAOKULU'NDA EĞİTİM GÖREN YAKLAŞIK 150 ÖĞRENCİNİN HAYALLERİNİ SÜSLEYEN...

ADIYAMAN NENE HATUN ANAOKULU'NDA EĞİTİM GÖREN YAKLAŞIK 150 ÖĞRENCİNİN HAYALLERİNİ SÜSLEYEN OYUNCAKLARIN 3D YAZICIYLA GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜĞÜ ESERLER İL HALK KÜTÜPHANESİ KOMMAGENE KÜLTÜR MERKEZİ'NDE SERGİLENDİ.

ADIYAMAN NENE HATUN ANAOKULU'NDA EĞİTİM GÖREN YAKLAŞIK 150 ÖĞRENCİNİN HAYALLERİNİ SÜSLEYEN...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.