Arama çalışmaları ve ihbar süreci:
Adıyaman merkez Yeşilyurt Mahallesi 2194 Sokak yakınlarında yaşayan 16 yaşındaki Elvan Yücetaş, 28 Eylül sabahı evden çıkarak "çarşıya gidiyorum" dedi. Öğleden sonra kendisine ulaşılamayan aile, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirerek kayıp ihbarında bulundu. İhbarın ardından arama çalışmaları başlatıldı ancak şu ana dek olumlu bir sonuca ulaşılamadı.
Ailenin bekleyişi ve endişesi:
Yıldız ve Abdurrahman Yücetaş çiftinin dört çocuğundan biri olan Elvan'dan, evden ayrıldığı günden bu yana telefonuyla da bağlantı kurulamıyor. Aile, daha önce böyle bir durumla karşılaşmadıklarını belirterek kızlarının kaçırılmış olabileceğinden şüphe ettiklerini ve 11 gündür nerede olduğunu bilmedikleri için hayatından endişe ettiklerini ifade etti. Bekleyiş süresince yakın çevre ve komşularla görüşmeler sürdürüldü, ancak somut bir iz bulunamadı.
Yetkililere ve kamuoyuna çağrı:
Aile, Elvan'ın bir an önce bulunması için Adıyaman Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve ilgili kurumlarla iletişimde olduklarını belirtti. Yücetaş ailesi, kızlarını gören veya yerini bilen vatandaşların vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirimde bulunmasını istedi. Ailenin tekrarladığı çağrıda, "Allah rızası için bize yardım edin, kızımızın hayatından endişe ediyoruz" sözleri yer aldı.
Yetkililer tarafından yürütülen arama ve soruşturma çalışmaları devam ederken, aile ve yakınları Elvan'ın bir an önce sağ salim bulunması için destek bekliyor. Kamuoyundan gelen bilgiler, kolluk kuvvetleriyle koordine edilerek değerlendirilmekte.
ADIYAMAN’DA "ÇARŞIYA GİDİYORUM" DİYEREK EVDEN ÇIKAN 16 YAŞINDAKİ ELVAN YÜCETAŞ’TAN 11 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR.