kasabın önünde başlayan hikâye:
Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde 40 yılı aşkın süredir kasaplık yapan Turan Zeybek, yaklaşık bir hafta önce iş yerinin önünde bitkin halde bir karga buldu. Kuşu dükkanına alıp et ve düzenli ilgi vererek bakımını üstlenen Zeybek, birkaç gün içinde karganın toparlandığını gördü.
günlük rutini değiştiren dostluk:
İyileşen karga, o günden sonra dükkâna düzenli ziyaretler yapmaya başladı. Kuş, belirli saatlerde gelip günde 2-3 kez kendisine uzatılan etleri afiyetle tüketiyor. Bu alışkanlık hem kasabın çalışma düzenine renk kattı hem de mahallede ilgi uyandırdı.
kasabın yorumu ve çevrenin tepkisi:
Komşuların ve müşterilerin dikkatini çeken ilişki hakkında konuşan Zeybek, 'Bir hafta önce geldiğinde hastaydı. Et verdim, ilgi gösterdim. O günden beri her gün geliyor. Aramızda güzel bir bağ kuruldu. Umarım bundan böyle de gelmeye devam eder' dedi. Mahalle sakinleri sıra dışı misafiri fotoğraflayıp sohbet konusu yapıyor, karganın dükkâna olan bağlılığı semtin sıcak hikâyelerinden biri haline geldi.
BİTLİS’İN ADİLCEVAZ İLÇESİNDE KASAPLIK YAPAN TURAN ZEYBEK’İN İYİLEŞTİRDİĞİ HASTA KARGA, DÜKKÂNIN GÜNLÜK MÜDAVİMİ HÂLİNE GELDİ.