Adapazarı'nda bahçesinden çalınan 'Merkür' adlı köpek polis tarafından saatler içinde bulundu
Olayın detayları ve mağdurun ifadeleri
4 Ocak gecesi Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, 56 yaşındaki Nildan Kavrak'ın evinin bahçesinden beslediği Merkür adlı köpek sabah saatlerinde yuvasında olmayınca olay ortaya çıktı. Kavrak, güvenlik kamera kayıtlarını inceleyince köpeğinin gece saatlerinde iki şahıs tarafından alındığını gördü ve durumu polise bildirdi.
Görüntülerin emniyete iletilmesinin ardından harekete geçen ekipler, kısa süre içinde şüphelileri ve köpeği buldu. Kavrak, emniyete giderek çocuğu gibi gördüğü köpeğini teslim aldı; köpeğin sağlık durumunun iyi olduğu, sadece hafifçe kirli olduğu belirtildi.
Nildan Kavrak, yaşadığı süreci ve hislerini şu sözlerle aktardı: "Olay dün akşam saat 22.24 civarında gerçekleşti. Ben olayı fark etmedim, oğlum eve geç vakitte gelip 'Anne bahçe kapısı açık, köpek kaçmış' dedi. Kameralara baktığımda iki kişinin gelip kapımızı açıp köpeği aldığını gördüm."
Kavrak, olaydan 2-3 gün önce aynı şahısların bahçe kapısında durduğunu ve köpeği sevme bahanesiyle yaklaştıklarını belirterek, "Onlar daha önceden bunun planını yapmışlar. Tanıdığımız şahıslar değiller, çok rahat davranıyorlar" ifadelerini kullandı.
Köpeğinin bulunmasına ilişkin duygularını ise, "Köpeğimiz bulundu, gittik aldık geldik. Çok mutlu olduk. Sağlığı yerinde, herhangi bir şeyi yok. Ha çocuğumuz ha Merkür bir şey fark etmiyor" sözleriyle dile getirdi. Kavrak, şikayetini sürdüreceğini ve zanlıların hak ettikleri cezayı almasını istediğini vurguladı.
Emniyet güçleri'nin kısa sürede müdahalesi sonucu köpeğin bulunmasıyla, Kavrak vatandaşlara benzer durumlarda emniyete şikayette bulunmaları ve şikayetlerini geri çekmemeleri çağrısında bulundu.
SAKARYA'NIN ADAPAZARI İLÇESİNDE EVİNİN BAHÇESİNDEN ÇALINAN 56 YAŞINDAKİ KADININ EVLADI GİBİ GÖRDÜĞÜ KÖPEĞİ, SAATLER SONRA POLİS EKİPLERİ TARAFINDAN BULUNDU. KADIN YAŞADIĞI MAĞDURİYETİ VE KÖPEĞİNE KAVUŞMA SEVİNCİNİ ANLATTI.