Adanalı sanayiciler AOSB öncülüğünde Bakü'de iş ortaklıkları kurdu

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nin düzenlediği programda 21 firma Bakü'de ikili görüşmelerle Azerbaycan pazarında iş fırsatları aradı.

Yayın Tarihi: 15.10.2026 10:41
Güncelleme Tarihi: 15.10.2026 10:41

Adanalı sanayiciler AOSB öncülüğünde Bakü'de iş ortaklıkları kurdu

bakü'de ikili görüşmeler ve programın kapsamı:

AOSB, sanayicilerinin uluslararası pazarlardaki etkinliğini artırmak amacıyla Azerbaycan'da bir iş geliştirme programı düzenledi. Program kapsamında Bakü'de farklı sektörlerden 21 firma ile ikili iş görüşmeleri (B2B) gerçekleştirildi. Görüşmelerde firmalar ürün ve hizmetlerini tanıttı; sanayi, ticaret ve yatırım alanlarında geliştirilebilecek iş birlikleri değerlendirildi.

pazar fırsatları ve ticari hedefler:

Temaslarda AOSB firmalarının Azerbaycan pazarındaki potansiyeli değerlendirilirken, karşılıklı ticaret hacminin artırılması, yeni müşteri ve iş ortaklarına ulaşılması, yatırım imkanlarının araştırılması ve uzun vadeli ticari ilişkilerin kurulması gibi hedefler ön plana çıktı. B2B görüşmeleri, mevcut bağlantıların güçlendirilmesinin yanı sıra yeni iş modelleri ve ortaklık imkanlarının da masaya yatırılmasına olanak sağladı.

Bekir Sütcü şöyle konuştu: "Bu doğrultuda firmalarımızın yeni pazarlara ulaşmalarını kolaylaştıracak, ihracat potansiyellerini geliştirecek ve sürdürülebilir ticari ilişkiler kurmalarını sağlayacak çalışmalara öncelik veriyoruz. Azerbaycan’a düzenlenen bu ziyaret de söz konusu hedeflerimizin önemli bir parçasını oluşturuyor"

Bekir Sütcü devam etti: "Firmalarımızın ürün ve hizmetlerini uluslararası alanda tanıtabilmeleri, potansiyel iş ortaklarıyla doğrudan görüşebilmeleri ve yeni ticari bağlantılar kurabilmeleri için uygun platformlar oluşturuyoruz. Azerbaycan’daki görüşmeleri de bu açıdan önemsiyoruz. Her bir firmamızın kendi sektöründe yeni fırsatları değerlendirmesi, ihracat pazarlarını çeşitlendirmesi ve uluslararası rekabet gücünü artırması, bölgemizin ekonomik gelişimine de katkı sağlayacaktır"

Bekir Sütcü son olarak şunları ekledi: "Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarımız, ekonomik ilişkilerimizin gelişmesi açısından da son derece kıymetli bir temel oluşturuyor. Bu güçlü bağları karşılıklı yatırımlarla, ticari ortaklıklarla ve sanayi alanındaki iş birlikleriyle daha ileriye taşımak istiyoruz. Bakü’deki temasların firmalarımız için yeni fırsatlara dönüşmesini, iki ülke iş dünyası arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkı sunmasını diliyoruz"

beklenen etkiler ve takip adımları:

Programın AOSB’nin uluslararasılaşma stratejisinin parçası olduğu, bölge sanayicilerinin yeni pazarlara erişimini kolaylaştırmayı ve ihracat ağlarını genişletmeyi hedeflediği vurgulandı. Önümüzdeki dönemde firmaların Azerbaycan pazarındaki temaslarını derinleştirmesi, somut iş birliklerinin takibi ve yeni yatırımların araştırılması bekleniyor.

ADANA HACI SABANCI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (AOSB), SANAYİCİLERİNİN ULUSLARARASI PAZARLARDAKİ...

ADANA HACI SABANCI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (AOSB), SANAYİCİLERİNİN ULUSLARARASI PAZARLARDAKİ ETKİNLİĞİNİ ARTIRMAK VE YENİ TİCARİ İŞ BİRLİKLERİNİN ÖNÜNÜ AÇMAK AMACIYLA AZERBAYCAN’DA İŞ GELİŞTİRME PROGRAMI DÜZENLEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.