Adana Yüreğir'de sağanak sonrası minibüs üzerinde mahsur kalanlar Yüreğir Belediyesi ekiplerince kurtarıldı

Yüreğir'de sağanak sonrası yükselen sel sularında minibüs üzerinde mahsur kalan vatandaşlar, Yüreğir Belediyesi ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı; barınma ve yardım sağlandı.

Yayın Tarihi: 31.01.2026 00:45
Güncelleme Tarihi: 31.01.2026 00:45

Adana Yüreğir'de sağanak sonrası minibüs üzerinde mahsur kalanlar Yüreğir Belediyesi ekiplerince kurtarıldı

Adana Yüreğir'de sağanak sonrası minibüste mahsur kalanlar kurtarıldı

Adana’nın Yüreğir ilçesinde etkili olan yoğun sağanak yağışın ardından derelerin taşması sonucu bölgedeki su seviyesi hızla yükseldi. Yeşilbulvar’da suyun yükselmesiyle birlikte bir minibüsün üzerine çıkan vatandaşlar, Yüreğir Belediyesi ekiplerinin müdahalesiyle güvenli biçimde kurtarıldı.

Kurtarma çalışmaları ve saha koordinasyonu

Olayın ardından Yüreğir Belediyesi afetin ilk saatlerinden itibaren tüm ekipleriyle sahaya indi. Kurulan kriz masası aracılığıyla yürütülen kurtarma operasyonlarını Belediye Başkanı Ali Demirçalı yerinde koordine etti. Başkan Demirçalı, özellikle Yeşilbulvar ve su baskınının yoğun olduğu noktaları yakından takip etti.

Evleri su basan ve boğulma tehlikesi yaşayan yaşlı vatandaşlar, belediye ekiplerinin yoğun çabasıyla tahliye edildi. Bazı olaylarda kepçeyle ulaşım sağlanarak, pencere demirlerinin kırılması suretiyle vatandaşlar güvenli bölgelere taşındı.

Barınma, beslenme ve destek hizmetleri

Barınma ihtiyacı olan vatandaşlar için Yüreğir Belediyesi geçici konaklama imkanı sağladı. Kent Lokantası ile Atatürk Kültür Merkezi gece boyunca açık tutuldu ve vatandaşların kullanımına sunuldu. Belediye ekipleri tarafından binlerce aileye sıcak yemek, çay ve çorba ikramında bulunuldu.

Mahalle gezileriyle vatandaşların taleplerini yerinde dinleyen Başkan Ali Demirçalı, yürütülen çalışmaları denetledi. Başkan Demirçalı'nın açıklamalarına göre, konaklama ihtiyacı olanlara hizmet veriliyor ve hastaneye gitmek isteyen vatandaşlar evlerinden alınarak sağlık kuruluşlarına ulaştırılıyor. Başkan Demirçalı ayrıca tüm Yüreğir halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Önemli not: Kurtarma ve yardım çalışmaları afetin devam eden etkilerine göre koordineli şekilde sürdürülüyor.

ADANA’DA ETKİLİ OLAN SAĞANAK YAĞIŞIN ARDINDAN YÜREĞİR'DE SU SEVİYESİNİN YÜKSELMESİYLE MİNİBÜS...

ADANA’DA ETKİLİ OLAN SAĞANAK YAĞIŞIN ARDINDAN YÜREĞİR'DE SU SEVİYESİNİN YÜKSELMESİYLE MİNİBÜS ÜZERİNDE MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR, YÜREĞİR BELEDİYESİ EKİPLERİNİN MÜDAHALESİYLE KURTARILDI.

ADANA’DA ETKİLİ OLAN SAĞANAK YAĞIŞIN ARDINDAN YÜREĞİR'DE SU SEVİYESİNİN YÜKSELMESİYLE MİNİBÜS...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.