DOLAR
42,7 -0,01%
EURO
50,13 0,06%
ALTIN
5.958,56 -1,03%
BITCOIN
3.827.423,97 -1,1%

Adana ve Adıyaman Belediye Başkanları Gözaltına Alındı

Adana ve Adıyaman Belediye Başkanları, rüşvet iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 05.07.2025 09:13
Güncelleme Tarihi: 05.07.2025 09:13

Adana ve Adıyaman Belediye Başkanları Gözaltına Alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma çerçevesinde, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı. Suç örgütü lideri Aziz İhsan Aktaş ile birlikte, belediye başkanları ve üst düzey yöneticilere rüşvet vererek ihaleleri organize etme iddiaları üzerine başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma, Aziz İhsan Aktaş'ın etkin pişmanlık ifadesi vermesinin ardından genişlemiş; akabinde, Aktaş’a ait firmalarda çalışan tanıkların ve tutukluların sundukları ifadeler ve belgeler detaylı bir şekilde incelenmiştir.

Adana ve Adıyaman belediye başkanları hakkında alınan gözaltı kararları, bu kapsamda gerçekleşmiştir. Soruşturma, rüşvet ve yolsuzluk iddialarına karşı yürütülen kamu güvenliği için önemli bir adımdır.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı