Adana, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından kabul edilen "gastronomi şehri" unvanı için heyecanla bekliyor. Şehirdeki işletmeler, Fransa'nın başkenti Paris'te yaz aylarında yapılacak değerlendirme sonucunun olumlu olmasını umuyor.
Bu unvanın kazanılmasıyla birlikte, Adana'nın tescilli kebabı, içli köftesi, mumbarı, şalgamı ve taş kadayıfı gibi lezzetlerinin tanınırlığının artması hedefleniyor. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, şehirlerinin gastronomi potansiyelinden bahsederek, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı içerisinde Türkiye'den seçilen tek şehir olduklarını belirtti.
Köşger, Paris'te yapılacak oylamanın önemine değinerek, "Gastronomi şehri" unvanının şehre uluslararası bir şöhret kazandıracağına inandığını ifade etti. Ayrıca, bu unvanın Adana'ya uluslararası lezzet tutkunlarının akın etmesine neden olacağını düşündüğünü vurguladı.
Adana'nın 500'ün üzerinde yöresel lezzeti bulunuyor ve Köşger, Adana, Gaziantep ve Hatay'ı içeren yeni bir gastronomi destinasyonu önerisi üzerinde çalıştıklarını da sözlerine ekledi. Sektördeki işletmeler, ünvanın kazanılması durumunda büyük hareketlilik yaşanacağına inanıyor.
Şerife Altun, Adana'nın gastronomi alanındaki "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmesinin olumlu sonuçlanmasını umarken, Hasan Alagaş da bu unvanın sektöre taze bir enerji katacağını vurguladı.