Adana Seyhan'da damda torpil barutu boşaltılırken patlama: 1 ölü, 1 yaralı

Adana Seyhan'da bir binanın damında torpil barutu boşaltılması sırasında patlama oldu; 1 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı. Valilik incelemenin sürdüğünü bildirdi.

Yayın Tarihi: 30.03.2026 00:37
Güncelleme Tarihi: 30.03.2026 00:37

Adana Seyhan'da damda torpil barutu boşaltılırken patlama: 1 ölü, 1 yaralı

Adana Seyhan'da damda torpil barutu boşaltılırken patlama: 1 ölü, 1 yaralı

Adana'nın Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi'nde bulunan üç katlı bir binanın damında, çok sayıda torpil barutunun boşaltılması sırasında akşam saatlerinde meydana gelen patlamada, iki kişi yaralanmıştır.

Olayda ağır yaralanan İbrahim M. (22) ve Şefik Ü. (37), ambulanslarla hastaneye kaldırılmış; yaralılardan Şefik Ü. hayatını kaybetmiştir.

Adana Valiliği'nin açıklaması

"Bugün saat 21.00 sıralarında ilimiz Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi’nde bulunan üç katlı bir binanın damında, çok sayıda torpil maddesinin henüz belirlenemeyen bir nedenle patlaması sonucunda bir patlama meydana gelmiştir. Olayın ardından, bölgeye derhal 112 acil sağlık, emniyet ve itfaiye ekipleri sevk edilerek çevrede gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır. Meydana gelen patlamada yaralanan (2) vatandaşımız, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılmış olup, olayda yaralanan (1) kişi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olay yerinde ilgili birimler tarafından başlatılan inceleme ve araştırma titizlikle devam etmektedir."

Güvenlik ve sağlık ekipleri olay yerinde çalışmaya devam etmektedir.

ADANA VALİLİĞİ'NDEN PATLAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

ADANA VALİLİĞİ'NDEN PATLAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

ADANA VALİLİĞİ'NDEN PATLAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.