Adana Seyhan'da damda torpil barutu boşaltılırken patlama: 1 ölü, 1 yaralı
Adana'nın Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi'nde bulunan üç katlı bir binanın damında, çok sayıda torpil barutunun boşaltılması sırasında akşam saatlerinde meydana gelen patlamada, iki kişi yaralanmıştır.
Olayda ağır yaralanan İbrahim M. (22) ve Şefik Ü. (37), ambulanslarla hastaneye kaldırılmış; yaralılardan Şefik Ü. hayatını kaybetmiştir.
Adana Valiliği'nin açıklaması
"Bugün saat 21.00 sıralarında ilimiz Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi’nde bulunan üç katlı bir binanın damında, çok sayıda torpil maddesinin henüz belirlenemeyen bir nedenle patlaması sonucunda bir patlama meydana gelmiştir. Olayın ardından, bölgeye derhal 112 acil sağlık, emniyet ve itfaiye ekipleri sevk edilerek çevrede gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır. Meydana gelen patlamada yaralanan (2) vatandaşımız, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılmış olup, olayda yaralanan (1) kişi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olay yerinde ilgili birimler tarafından başlatılan inceleme ve araştırma titizlikle devam etmektedir."
Güvenlik ve sağlık ekipleri olay yerinde çalışmaya devam etmektedir.
ADANA VALİLİĞİ'NDEN PATLAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA