Adana'nın UNESCO'nun gastronomi alanındaki "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Valilik tarafından düzenlenen bu toplantı, gastronomi potansiyelinin dünya çapında tanıtılması amacıyla yapıldı.
Vali Yavuz Selim Köşger, toplantıda yaptığı konuşmada, Adana'nın 24 saat yaşayan bir şehir olduğunu ve her saatine özgü yeme ve içme imkanı sunduğunu vurguladı. Köşger, "Adana'nın gastronomi turizminin yıl boyunca devam ettiğini" belirtti ve kentin 500'den fazla lezzetiyle küresel bir cazibe merkezi olabileceğini dile getirdi.
Köşger, "Adana'nın turizmle ilgili stratejisinin gastronomi üzerinden yürütülmesi gerektiği doğru bir tespit. Bu kentin turizmdeki lokomotifinin lezzet olması lazım. Henüz gastronomi şehri olmamamıza rağmen, dünyanın dört bir yanında lezzet için Adana'ya seyahat edenler var. Bu doğru bir stratejidir. Burada yanan bir ateş var ve bizim bunu canlandırmamız lazım." ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Adana'nın UNESCO nezdinde gastronomi şehri olma konusunda girişimde bulunduklarını belirtti. Karalar, "Göreve gelir gelmez hemen bir dosya hazırladık. Dosyamız uluslararası listeye alındı ve Paris'e gitti, ancak dahil edilen şehirler arasına giremedik. Vazgeçmeden yeniden çalıştık ve dosyamızı tekrar hazırladık. Şimdi yeniden bir çalışma yapıyoruz." dedi.
Toplantıya, AK Parti Adana Milletvekili Faruk Aytek, rektörler, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılarak destek verdiler.
Adana'nın UNESCO'nun gastronomi alanındaki "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmesi için başlatılan çalışma kapsamında, bir restoranda toplantı düzenlendi.
Adana'nın UNESCO'nun gastronomi alanındaki "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmesi için başlatılan çalışma kapsamında, bir restoranda toplantı düzenlendi.