Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde yoğun kar yaşamı etkiledi: Yollar kapandı, eğitime ara verildi
Etkiler, ulaşım ve alınan önlemler
Tufanbeyli ilçesinde dün gece başlayan ve bugün de aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiledi. İlçe merkezinde ve birçok kırsal mahallede yollar kapandı, ulaşımda aksaklıklar görüldü.
Tufanbeyli Kaymakamlığı kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Okulların tatil edilmesini fırsat bilen çocuklar sokağa çıkarak kardan adam yaptı ve kar topu oynadı.
İlçe sakinlerinden Mürsel Erçil, kar yağışı nedeniyle yaşadıkları zorlukları şöyle aktardı: "Kar yağdı, yollar kapalı. Hanım hastanede çalışıyor, onu zor getirdim. Kar sulu yağıyor, her yer çamur ve buz".
Yetkililer, kar, buzlanma ve don riskine karşı başta sürücüler olmak üzere vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı ve gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.
ADANA'NIN TUFANBEYLİ İLÇESİNDE DÜN GECE BAŞLAYAN VE BUGÜN DE ETKİSİNİ SÜRDÜREN YOĞUN KAR YAĞIŞI YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEDİ. KAR NEDENİYLE İLÇEDE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLİRKEN, BİRÇOK KIRSAL MAHALLE YOLU DA KAPANDI.