Adana'daki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Adana'nın Kozan ilçesinde çıkan orman yangını başarılı müdahalelerle kontrol altına alındı. Zarar tespit çalışmaları sürüyor.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 18:12
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 18:12

Adana'daki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Adana'daki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Adana'nın Kozan ilçesinde 03.35'te başlayan orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucu kontrol altına alındı. Yangının nedeni henüz bilinmemekte.

Yangın Müdahalesi ve Ekipler

Köseli Mahallesi'nde çıkan yangına, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 350 personel, 5 helikopter, 2 söndürme uçağı, 29 arazöz, 14 ilk müdahale aracı, 15 su ikmal aracı, 16 su tankı ve 8 iş makinesiyle hızlı bir şekilde müdahale edildi. Rüzgarın etkisiyle yayılan alevler, mücadele eden ekipler için zorluklar yarattı.

Vali ve Belediye Başkanından Açıklamalar

Vali Yavuz Selim Köşger, yangın bölgesinde oluşturulan koordinasyon merkezini ziyaret etti. Yangının yerleşim yerlerine yakın bir noktada başladığını belirten Köşger, "Yangında bazı barakalar zarar gördü ama can kaybımız yok, bu bizi sevindiriyor," dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da yangının yayılma sebebinin poyraz olduğunu ifade etti. "Dumandan etkilenen bazı kişiler var ama can kaybı yok. Yangının nedeninin tespit edilmesi için çalışmalar sürüyor," diye konuştu.

Vatandaşların Durumu

Yangında evleri zarar gören vatandaşlardan biri olan Mehmet Öz, "Kozalak çardağında çıkan ateş evimize sıçradı. Zararımız büyük," dedi. Ayrıca mahalledeki arı kovanlarının da zarar gördüğü bildirildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı