Adana'daki İmar Usulsüzlükleri Davası Devam Ediyor

Seyhan ve Çukurova belediyelerinde imar usulsüzlüğü iddialarıyla yargılanan 43 sanığın duruşması sürüyor. 60 şüpheliden 43'ü hakkında dava açıldı.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 16:39
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 16:39

Adana'daki İmar Usulsüzlükleri Davası Devam Ediyor

Adana'da İmar Usulsüzlüğü Davası Sürüyor

Adana'da Seyhan ve Çukurova belediyeleriyle ilgili imar usulsüzlüğü iddiaları kapsamında 43 sanığın yargılaması devam ediyor. Duruşmaya, eski Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı A.A. da katıldı.

Savunmalar ve İddialar

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı'nın da yer aldığı duruşmada, A.A. savunmasında, görev süresi boyunca herhangi bir usulsüzlüğe imza atmadığını savundu. A.A, söz konusu inşaatlarda herhangi bir projeye aykırılık olup olmadığını bilmediğini vurgulayarak, "İstanbul'daki bir projeden benim, eşim ve kızım adına 3 daire aldım. Usulsüzlük iddiaları asılsızdır," diye ifade etti.

İ.B. ise A.A'nın dairelerini rüşvet karşılığı aldığını öne sürerek, dairelerin asıl sahibini tanımadığını belirtti. İ.B, "Tutuklu bulunduğum dönemde, emaneten aldığım dairelerin rüşvet karşılığı olduğuna dair şüphelerim oldu," dedi.

Çukurova Belediyesinin İddiaları

Çukurova Belediyesinin avukatı, kurumun bu süreçte maddi zarara uğradığını aktararak sanıklardan şikayetçi olduklarını bildirdi. Duruşmalar sırasında sanıklar mevcut hallerinin devam etmesine karar verildi ve duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Gözetim Altındaki Şüpheliler

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyon sonucunda, 60 şüpheli gözaltına alındı ve bu kişilerin arasında eski Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı, imar müdürleri ve diğer belediye personelleri bulunmaktaydı. 1 kilo 980 gram altın, 1 kilogram gümüş, 11 bin 370 dolar ve birçok değerli eşyanın da ele geçirildiği bildirildi.

Dava sürecinin sonuçlanması için, toplumun merakla beklediği detaylar ilerleyen günlerde netlik kazanacaktır.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı