Adana'da yaklaşık 4 bin yıllık Bığbığ orman sarmaşığı baharı karşıladı
Adana’nın Aladağ ilçesindeki Meydan Yaylası Bığbığı mevkiisinde bulunan yaklaşık 4 bin yıllık Bığbığ orman sarmaşığı, baharın gelmesiyle ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Türkiye’nin en yaşlı ikinci canlısı arasında gösterilen bu tabiat anıtı, doğaseverlerin yoğun ilgisini çekiyor.
20 metre boyu, 2,3 metre çapı ve 23 metre taç genişliği ile dikkat çeken sarmaşık, özel koruma altında bulunuyor. Zamana meydan okuyan görünümüyle sarmaşık, Adana'da baharın simgelerinden biri olarak öne çıkıyor.
Ziyaretçi deneyimleri ve aşıklık geleneği
Baharın gelişiyle sarmaşığın gölgesinde bir araya gelen vatandaşlar, saz eşliğinde türkü söyleyerek aşıklık geleneğini yaşattı. Doğanın uyanışını dizelere döken ziyaretçiler, eşsiz atmosferde baharı karşıladı.
Ziyaretçilerden Osman Çelik, bölgeye misafirlerini gezdirmek için geldiğini belirterek, "Misafirlerimiz de çok beğendi. Doğası, yaylası ve açan çiçekleriyle baharı burada karşıladık. Bu sarmaşık bulunmaz bir nimet. Özellikle korunmasını istiyoruz. Buraya gelenlerden ricamız, çevreyi kirletmemeleri" dedi.
Antalya’dan gelen Leyla Ulusoy ise, "Burayı çok mükemmel bulduk. Doğal suları ve doğasıyla harika bir yer. Sarmaşığın köklerine kadar her detayı çok etkileyici" diye konuştu.
Öte yandan Osman Çelik, eline aldığı sazla baharın gelişini ve yaylanın güzelliklerini türkülere yansıtarak, 4 bin yıllık sarmaşığın gölgesinde aşıklık geleneğini yaşattı. Ziyaretçiler, doğal çevrenin korunması çağrısına destek veriyor.
ADANA’NIN ALADAĞ İLÇESİNDE BULUNAN YAKLAŞIK 4 BİN YILLIK BIĞBIĞ ORMAN SARMAŞIĞI, BAHARIN GELİŞİYLE BİRLİKTE ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLAMAYA BAŞLADI. TÜRKİYE’NİN EN YAŞLI İKİNCİ CANLISI ARASINDA GÖSTERİLEN TABİAT ANITI, DOĞASEVERLERİN AKININA UĞRADI.