Adana'da sağlık çalışanlarının imzalarının taklit edildiği iddiası
Genç Sağlık Sendikası, Adana'da bazı sağlık çalışanlarının bilgileri ve onayı dışında imzalarının taklit edilerek başka bir sendikaya üye yapıldığı iddiaları üzerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Sendika üyeleri ayrıca Adana Şehir Hastanesi önünde basın açıklaması yaparak sürecin takipçisi olacaklarını duyurdu.
Suç duyurusu ve iddiaların kapsamı
İddiaya göre, Adana'daki çeşitli sağlık kuruluşlarında görev yapan kamu çalışanlarının imzaları taklit edilerek usulsüz biçimde sendika üyeliği oluşturuldu. Genç Sağlık Sendikası olayla ilgili hukuki süreci başlattığını ve iddiaların araştırılmasını talep etti.
Genç Sağlık Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Dinçer İlboğa, 120 üyelerinin sahte belgelerle başka sendikaya üye yapıldığını öne sürerek konuyu şöyle değerlendirdi: "Bu durum ne sendikal etikle ne de hukuk devleti ilkeleriyle uyuşmamaktadır. Sendikal rekabet emekle, projeyle, alın teriyle ve üyeye sunulan hizmetle yapılır. Sahte belge düzenlemek, iradeleri manipüle etmek ve hukuka aykırı yöntemlere başvurmak açıkça suç teşkil etmektedir."
e-Devlet talebi ve şeffaflık vurgusu
İlboğa, üyelik ve çekilme işlemlerinin tamamen e-Devlet üzerinden yürütülmesinin önemine dikkat çekti: "Bu tür sahteciliklerin ve irade gaspının önüne geçmenin en etkili yolu, sendika üyelik ve çekilme işlemlerinin tamamen e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilmesidir. Islak imza ile yürütülen süreçler maalesef suistimale açık bir zemin oluşturmaktadır." İlboğa ayrıca kararlılıklarını vurgulayarak, "Sahtecilik bir yöntem değil, tükenmişliğin ve çaresizliğin itirafıdır. Hukuksuzluğun sorumlularının hukuk önünde hesap vermesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ne yaparsanız yapın, sonuç değişmeyecek. Çünkü üyelerimizin iradesi satın alınamaz, baskıyla yönlendirilemez, sahte belgelerle gasp edilemez. Hedeflediğimiz tarihten bir hafta önce yetkiyi sizden alacağız."
Şube başkanından açıklama
Genç Sağlık Sendikası Adana Şube Başkanı Kadir Demirci ise sağlık çalışanlarının anayasal sendikal özgürlüğüne dikkat çekti: "Bizler sağlık çalışanlarıyız. Gece gündüz demeden, insan hayatı için emek veren, fedakarlıkla görev yapan bir meslek grubuyuz. Ancak ne yazık ki bazı yapılar çalışanların haberi olmadan, açık rızasını almadan, hatta sahte imza ve usulsüz belgelerle sendikal üyelik süreçlerini manipüle etmeye çalıştığına yönelik son derece ciddi iddialar tarafımıza ulaşmaktadır." Demirci, "Sendikal özgürlük, anayasal bir haktır. Bir çalışanın hangi sendikaya üye olacağına yalnızca kendisi karar verir. Baskıyla, usulsüzlükle, habersiz üyeliklerle veya sahte evraklarla oluşturulan hiçbir üyelik meşru kabul edilemez" sözleriyle tepki gösterdi.
GENÇ SAĞLIK SENDİKASI ÜYELERİ ADANA ŞEHİR HASTANESİ ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPIP KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAKLARINI DUYURDU.