Adana'da otobüs tekerleğinin yerinden çıkması sonrası bakım çağrıları yükseldi

Adana'da belediye otobüsünün tekerleğinin yerinden çıkması iki araca maddi hasar verdi; vatandaşlar otobüs bakımlarının yetersiz olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 16.10.2026 10:01
Güncelleme Tarihi: 16.10.2026 10:01

Adana'da otobüs tekerleğinin yerinden çıkması sonrası bakım çağrıları yükseldi

Kaza ve yol üzerindeki etkiler:

Adana'da, Turgut Özal Bulvarı'nda seyir halindeki belediye otobüsünün tekerleğinin henüz belirlenemeyen bir nedenle yerinden çıkması sonucu tekerlek, otobüsün önünde ilerleyen iki araca çarparak maddi hasara yol açtı. Olay nedeniyle bulvar üzerinde trafik akışı bir süre hafif aksadı; araçların yoldan kaldırılmasıyla trafik normale döndü.

Otobüs filosuna ilişkin endişeler:

Vatandaşlar, Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki otobüslerin eski model olduğunu ve zamanında bakım yapılmadığını belirterek tepki gösterdi. Bölgedeki yerel yol ve altyapı sorunlarının da araç arızalarını artırdığı vurgulandı. Yetkililerden beklenti, otobüslerin daha düzenli bakıma alınması ve araçların daha güvenli hale getirilmesi yönünde.

Vatandaşların görüşleri ve talepleri:

Halil Çelik, toplu taşıma araçlarını sık kullandığını belirterek "Otobüslerimiz biraz bakımsız. Eski otobüsler yerine daha yeni otobüsler gelmesini istiyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesi bu konuda yetersiz kalıyor. Belediyeye çağrım otobüslere bakım yapsınlar, daha sağlıklı hale getirilsin. Yollar bozuk olduğu için perişan oluyoruz. Belediyenin bunları düzeltmesini istiyorum. Yollar bozuk, yapılırsa daha güzel olur. Yollar böyle bozuk olursa otobüs arızalanır. Sonra bizim ulaşımımız ve gidip gelişimiz zorlaşır. Ulaşıma çok zam geliyor. En pahalı ulaşım Adana’da. Bunun asgari seviyeye indirilmesi lazım, böyle olmuyor" dedi.

Enver Ergun de altyapı eksikliklerine dikkat çekerek "Yollar ve kaldırımlar tamir edilmiyor. Bu nedenle kazalar oluyor. Vatandaşlar bu konudan şikayetçi ve çok haklılar. Bu şikayetlere ben de tanık oluyorum. Otobüsler çok eskidi, yolda arızalar yaşanıyor. 40-42 derecede klima çalıştırmayan otobüsler de var. Şoförlerin bir kısmı vatandaşa çok ters davranıyor. Bu işin yetkilileri bilsin ki bu konu çok önemli. Adana’da ulaşım çok fahiş fiyat. Belediyenin fiyat konusunu düzenlemesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Olayda can kaybı veya yaralanma bildirilmezken, yaşanan maddi hasar ve vatandaş şikayetleri, şehir içi toplu ulaşım araçlarının bakım planları ve yol altyapısının düzenlenmesine yönelik tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.

ADANA’DA SEYİR HALİNDEKİ BELEDİYE OTOBÜSÜNÜN YERİNDEN ÇIKAN TEKERLEĞİ, ÖNÜNDE İLERLEYEN 2 ARACA...

ADANA’DA SEYİR HALİNDEKİ BELEDİYE OTOBÜSÜNÜN YERİNDEN ÇIKAN TEKERLEĞİ, ÖNÜNDE İLERLEYEN 2 ARACA ÇARPARAK MADDİ HASARA NEDEN OLURKEN, VATANDAŞLAR, OTOBÜSLERİN BAKIMININ YETERİ KADAR YAPILMADIĞINI İFADE EDEREK ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE TEPKİ GÖSTERDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.