Adana'da öğretmen vasilik davası sonrası 16 günlük hastane sürecinin ardından 'sağlam' raporu alıp öğrencilerine döndü

Adana'da tarih öğretmeni Nevin Vurunbiği, mal varlığını TSK'ya bağladı; vasi davası ve hastaneye yatırılma sürecinin ardından 16 gün sonra sağlam raporu alıp okula döndü.

Yayın Tarihi: 16.01.2026 10:37
Güncelleme Tarihi: 16.01.2026 10:37

Adana'da öğretmen vasilik davası sonrası 16 günlük hastane sürecinin ardından 'sağlam' raporu alıp öğrencilerine döndü

Adana'da öğretmen vasilik davası sonrası 16 günlük hastane sürecinin ardından 'sağlam' raporu alıp öğrencilerine döndü

Olayın özeti

Adana'da 51 yaşındaki tarih öğretmeni Nevin Vurunbiği, Mersin'in Silifke ilçesi ve Adana'da sahip olduğu iki ev, iki araç ve bankadaki yaklaşık 2 milyon liraTürk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'ya bağladığını açıkladı; bunun üzerine babası M.V. (77) tarafından vasilik davası açıldı ve öğretmenin banka hesaplarına bloke konuldu.

Daha önce aynı hastaneden "Sağlıklıdır, mal alıp satabilir" ibareli rapor alan Vurunbiği hakkında, aradan yaklaşık bir yıl geçtikten sonra aynı kurumda "psikoz" tanısı kondu ve mahkeme kararıyla hastanede gözlem altına alınmasına hükmedildi. Vurunbiği, hastaneye gitmeyi kabul etmediği için 30 Aralık tarihinde polis eşliğinde Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne yatırıldı.

Hastane süreci ve rapor

Yeni yılı hastanede geçiren Vurunbiği, yaklaşık 16 gün süren gözlem ve inceleme sürecinin ardından, hastane kurulunun değerlendirmesiyle "psikoz" tanısının doğrulanmadığı; kendi kararlarını alabilecek durumda olduğuna dair sağlam raporu verildi. Öğretmen 14 Ocak günü taburcu edildi ve raporun ardından hemen okuluna giderek öğrencilerine karnelerini verdi.

Hukuki süreçte öne çıkan noktalar

Olayda öne çıkan hukuki adımlar arasında babanın açtığı vasilik davası, mahkeme kararıyla hastaneye yatırılma ve banka hesaplarına konulan blokeler yer aldı. Hastane sürecinde doktorlar öğretmeni ve yaşadığı çevreyi ayrı ayrı değerlendirdi; kurul kararıyla verilen raporda Vurunbiği'nin akli dengesi ve karar alma yetisi esas alındı.

Öğretmenin açıklamaları

Nevin Vurunbiği yaşananları şu sözlerle anlattı: "Ailemin bana attığı bir iftira üzerine bu süreci yaşadık. Nihayet süreci tamamlayıp öğrencilerime kavuştum. Benim mal varlığımı istemişlerdi ve ben bunu kabul etmemiştim. Vasiyet olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bırakmıştım. Bunu duyunca üzerime geldiler. Akli dengemin yerinde olmadığını iddia ederek mahkeme kararıyla beni hastaneye yatırma kararı aldırdılar. 16 gün hastanede kaldım ve sağlıklı raporu verildi. 16 gün burada kalmak anlatılamaz derecede çok zordu. Bir babanın bunları yapması çok üzücü ve içler acısı bir durum. Bu aşamaya gelmeden çözümler olabilirdi ama bu duruma gelmesi çok ağır ve üzücü oldu."

Vurunbiği, ayrıca "Öğrencilerime kavuştuğum için çok mutluyum. Onları çok özlemişim. Bundan sonra o yaşadığım süreci unutmaya çalışacağım. Hastanede kaldığım 16 gün boyunca öğrencilerimi, okulumu ve arkadaşlarımı çok özledim" ifadelerini kullandı.

Öne çıkan bilgiler: vasilik davası, banka hesaplarına konulan bloke, daha önce alınan "Sağlıklıdır, mal alıp satabilir" raporu, sonrasında konulan "psikoz" tanısı ve hastane kurulunca verilen "sağlam" raporu ile öğretmenin okula dönüşü.

ADANA'DA BABASIYLA YAŞADIĞI SORUNLAR NEDENİYLE 2 EV, İKİ ARAÇ VE 2 MİLYON LİRA BİRİKİMİNİ TSK'YA...

ADANA'DA BABASIYLA YAŞADIĞI SORUNLAR NEDENİYLE 2 EV, İKİ ARAÇ VE 2 MİLYON LİRA BİRİKİMİNİ TSK'YA BAĞIŞLADIĞI İÇİN BABASININ AÇTIĞI VASİ DAVASINDA "PSİKOZ" TEŞHİSİ KONULUNCA POLİS EŞLİĞİNDE HASTANEYE YATIRILAN 30 YILLIK TARİH ÖĞRETMENİ NEVİN VURUNBİĞİ (51), 16 GÜN KALDIĞI HASTANEDE KURUL KARARIYLA SAĞLAM RAPORU ALDI. RAPOR SONRASI HASTANEDEN ÇIKAN ÖĞRETMEN ÖĞRENCİLERİNE KOŞUP KARNELERİNİ VERDİ

ADANA'DA BABASIYLA YAŞADIĞI SORUNLAR NEDENİYLE 2 EV, İKİ ARAÇ VE 2 MİLYON LİRA BİRİKİMİNİ TSK'YA...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.