Adana'da klima montajı yapan Halil Balcı 11 gün komada kaldı, iyileşip işe döndü
Seyhan, 25 Nisan
Adana'nın Seyhan ilçesi İsmetpaşa Mahallesi 51010 Sokak'ta 25 Nisan'da meydana gelen olayda, 25 yaşındaki Halil Balcı klima montajı yaparken elektrik akımına kapıldı ve üçüncü katın damından düştü. Olay anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, ağır yaralanan Balcı'yı Seyhan Devlet Hastanesine kaldırdı. Genç adam, uzun ve zorlu bir müdahalenin ardından toplam 11 gün komada kaldı.
Balcı'nın anlattıkları ve mahalle tepkisi
İhlas Haber Ajansı muhabirine konuşan Balcı, olayın gelişimini şöyle aktardı: "Bir evin üçüncü katında çalışıyordum. Klimayı yerine kurdum. Daha sonra borusunu dışarı uzatırken yüksek gerilim hattına kapıldım. Üçüncü kattan aşağıya düştüm. İç kanama geçirdim. Kalbim durdu. O sırada orada bulunan sağlıkçı bir arkadaş yetişti. Allah razı olsun, müdahale ederek kalbimi tekrar çalıştırdı. 11 gün yoğun bakımda kaldım. Bunun 7 günü bilincim kapalıymış."
Balcı, çevresindekilerin yaşadığı şaşkınlığa da değinerek, "Herkes beni öldü sanıyor. Görenler hayret ediyor. 'Hem elektrik çarpıyor hem de yüksekten düşüyorsun, verilmiş sadakan varmış' diyorlar. Beni öldü sananlara sesleniyorum: Ölmedim, yaşıyorum. Oradan tek parça çıktım, çok şükür" dedi.
İyileşmenin ardından tekrar işinin başına dönen Balcı'nın durumu ve mahalledeki tepkiler, yaşanan kazanın ciddiyetine dikkat çekti.
ADANA'DA KLİMA TAKARKEN AKIMA KAPILIP 3 KATLI BİNANIN DAMINDAN DÜŞEN 25 YAŞINDAKİ HALİL BALCI, TAM 11 GÜN KOMADA KALDI, AMA PES ETMEDİ HAYATA TUTUNDU. HERKESİN ONU "ÖLDÜ" SANDI BALCI, İYİLEŞİP TEKRAR İŞİNİN BAŞINA GEÇTİ.