Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Adana'da CHP’li Büyükşehir Belediyesine rüşvet operasyonu

Adana Büyükşehir Belediyesi (BBY) hakkında yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ve partililer tarafından düzenlenen operasyona tepki gösterildi.

Yayın Tarihi: 18.12.2023 17:52
Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 17:52

Adana'da CHP’li Büyükşehir Belediyesine rüşvet operasyonu

CHP, Adana Büyükşehir Belediyesine yönelik düzenlenen operasyona tepkisini göstermek için belediye binası önünde toplandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana Milletvekilleri ve partililerin katıldığı basın açıklamasında, operasyonun siyasi bir komplo olduğunu savundu.

Bulut, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem ile birlikte Adana BBY Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Orhan Sümer, CHP İl Başkanı Anıl Tanburoğlu ve partililerin katılımıyla Adana BBY binası önünde basın açıklaması yaptılar.

Bulut, operasyonun amacının rüşvet alındığı ve ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasını reddetti.

Bulut, “Adana BBY’nde yolsuzluk olamaz. Zeydan Karalar’ın burada olduğunu biliyoruz. Bizim belediyelerimizde kanuna aykırılık yoktur. İşimizi kanunun bize verdiği yetkiler doğrultusunda yaparız.” dedi.

Bulut, ayrıca CHP Genel Başkan Özgür Özel’in kendisini arayarak Adana’ya gitmesini istediğini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Genel Başkan Özel'in kendisini arayıp Adana'nın yanında olduğunu bildirdiğini dile getirerek, Özel'e teşekkür etti.

adana

Karalar, "Büyükşehir Belediyesinde, bizim belediyelerimizde, kanuna aykırı asla bir şey olmaz, kamuya zarar olmaz. İşimizi, kanunun bize verdiği yetkiler doğrultusunda yaparız. Asla ve asla kanun dışı bir şey olmaz." dedi.

OPERASYON NASIL GERÇEKLEŞTİRİLDİ?

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet operasyonu gerçekleşti. Operasyon, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri tarafından sabahın erken saatlerinde yapıldı. Operasyon kapsamında, belediye personelinin de aralarında bulunduğu birçok kişi gözaltına alındı.

Ekipler, belediye binasına girdikten sonra delil arama ve toplama çalışmalarına başladı.

Gözaltına alınanlar arasında belediye personellerinin de olduğu çok sayıda kişi bulunuyor. Bu kişiler hakkında gözaltı kararı önceden verilmişti.

Şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.