DOLAR
42,94 -0,04%
EURO
50,56 0%
ALTIN
6.071,41 -1,62%
BITCOIN
3.778.540,37 -1,04%

Adana'da AFAD koordinasyonunda gerçekçi deprem tatbikatı: Uçurumdaki araçtan kurtarma yapıldı

Adana'da AFAD koordinasyonunda düzenlenen tatbikatta 7.4 büyüklük senaryosunda 40 yaralı kurtarıldı, uçurumda askıda kalan araçtaki yaralı halatla indirildi.

Yayın Tarihi: 30.12.2025 14:09
Güncelleme Tarihi: 30.12.2025 14:11

Adana'da AFAD koordinasyonunda gerçekçi deprem tatbikatı: Uçurumdaki araçtan kurtarma yapıldı

Adana'da AFAD koordinasyonunda gerçekçi deprem tatbikatı: Uçurumdaki araçtan kurtarma yapıldı

Adana'da AFAD Adana İl Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen deprem tatbikatında ekiplerin müdahale kabiliyeti ve koordinasyonu test edildi. Tatbikat, senaryo gereği meydana gelen hasarlara hızlı müdahale amacıyla planlandı ve farklı senaryolar gerçeğe yakın ortamda sınandı.

Tatbikat detayları

Senaryo kapsamında 7.4 büyüklüğünde bir deprem öngörüldü. Depremin ardından AFAD ve UMKE ekipleri hızla enkaz alanlarına ulaştı. AFAD yerleşkesinde yürütülen tatbikatta polis ve jandarma ekipleri yıkılan binaların çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Enkazda dinleme yapan ekipler, arama kurtarma köpeklerinin de yardımıyla 40 yaralıyı kurtardı.

Tatbikatta ayrıca senaryoya göre uçurumda askıda kalan bir otomobildeki yaralı da ekiplerin halatlarla uçurumdan aşağı sarkması sonucu kurtarıldı. Kurtarılan yaralılar önce sağlık ekipleri tarafından oluşturulan çadırlara getirildi, ardından ambulanslarla kentteki hastanelere sevk edildi. Bu çalışmalara 10 kurumdan 175 personel katıldı.

Vali Köşger'in değerlendirmesi

Vali Yavuz Selim Köşger, "Ülkemizin birçok noktasında fay hatları mevcut. 6 Şubat depremini tüm ülkede vahim bir şekilde yaşamıştık. Allah böyle bir afeti ülkemize ve başka hiçbir ülkeye göstermesin. Ancak bu tür afetlere hazırlıklı olmamız gerekiyor. AFAD koordinasyonunda, tüm sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmalara tanıklık ediyoruz. Arkadaşlarımız, gerçekçi bir ortamda çalışmalar yapıyor. Bu işin şakası yok; her zaman hazır olmamız gerekiyor" dedi.

Köşger, "Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen, uçurumda kalmış bir araçtan yaralı kurtarma tatbikatı da yapıldı. Bununla birlikte arkadaşlarımız, her türlü senaryoya karşı hazırlık yapıyorlar. Allah bir daha böyle afetler yaşatmasın" diye konuştu.

ADANA'DA AFAD TARAFINDAN 10 KURUMDAN 175 PERSONELİN KATILIMIYLA DEPREM TATBİKATI YAPILDI.

ADANA'DA AFAD TARAFINDAN 10 KURUMDAN 175 PERSONELİN KATILIMIYLA DEPREM TATBİKATI YAPILDI.

ADANA'DA AFAD TARAFINDAN 10 KURUMDAN 175 PERSONELİN KATILIMIYLA DEPREM TATBİKATI YAPILDI.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.