Adana'da 12'nci kattan düşüp hayata tutunan çocuk taburcu edildi

Adana'da 12'nci kattan düşen 14 yaşındaki Ecrin Deniz Karaca, 11 günlük tedavi sonrası taburcu edildi; komşuları evinde pasta ve balonlarla karşıladı.

Yayın Tarihi: 16.06.2026 13:02
Güncelleme Tarihi: 16.06.2026 13:06

Adana'da 12'nci kattan düşüp hayata tutunan çocuk taburcu edildi

Adana'da 12'nci kattan düşüp hayata tutunan çocuk taburcu edildi

Olay ve tedavi süreci

Adana'nın Merkez Yüreğir ilçesi Dadaloğlu Mahallesi'nde 4 Haziran tarihinde meydana gelen olayda, 14 yaşındaki Ecrin Deniz Karaca, yaşadığı apartmanın merdiven boşluğundan aşağıya baktığı sırada dengesini kaybederek 12'nci kattan düştü. Önce binanın giriş kısmındaki sundurmaya çarpan çocuk, daha sonra zemine düştü.

Hastaneye kaldırılan Karaca çeşitli ameliyatlar geçirdi. Yaklaşık 11 günlük tedavinin ardından dün taburcu edildi ve hasta nakil ambulansıyla evine getirildi.

Taburcu karşılama ve açıklamalar

Ambulanstan sedye ile indirilen Ecrin Deniz Karaca, komşuları tarafından evinin önünde pasta ve balonlarla karşılandı. Aile ve komşular sundurmanın altında pasta kesip balon uçurduktan sonra duygusal anlar yaşandı.

Ecrin Deniz Karaca, yaşadıklarını gazetecilere şöyle anlattı: "Çok mutluyum. Sağlığıma yeniden kavuşur kavuşmaz babamın yolundan gidip yardım işlerine yöneleceğim. Benim için dua eden herkese teşekkür ederim. Çok yakında herkese sürprizlerimiz olacak. Beklemiyordum buraya gelmeyi. Çok mutlu oldum, komşularımız pasta kesti, balon uçurdu. Onlara da teşekkür ediyorum. Şu anda sadece ağrılarım var ama geçiyor"

Baba Hakan Harput Karaca ise kızının ameliyatının başarılı geçtiğini ve durumunun iyi olduğunu belirterek şöyle dedi: "Eve geldiğimizde çok mutlu olduk. O ambulansın apartmanın kapısında durması, Ecrin’i tekrardan eve getirince ’Çok şükür. Biz 6 kişilik bir aileyiz ve rabbim sayımızı bozmadığın için şükürler olsun’ dedim. Tarif edilemeyecek bir mutluluk. Kızımın bu kadar kısa sürede çıkması bizleri çok sevindirdi. Ecrin çok güzel tedaviye cevap verdi. Ecrin daha fazla hastane ortamında etkilenmesin diye eve getirdik. Ecrin’in morali çok daha fazla düzeldi"

Güvenlik önlemleri

Olayın ardından düştüğü boşluğun üzeri demir şebekeyle kapatıldı; şebekenin üzerine 'Allah’ın dediği olur' yazıldığı görüldü.

ADANA'DA 12'NCİ KATTAN DÜŞTÜKTEN SONRA TEDAVİ GÖRÜP HAYATA TUTUNAN 14 YAŞINDAKİ ECRİN DENİZ...

ADANA'DA 12'NCİ KATTAN DÜŞTÜKTEN SONRA TEDAVİ GÖRÜP HAYATA TUTUNAN 14 YAŞINDAKİ ECRİN DENİZ KARACA, HASTANEDEN TABURCU EDİLDİ.

ECRİN'İN DÜŞME ANI.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.