Adana Çukurova'da sahipsiz köpeklerin çocuğu kovalaması güvenlik kamerasında
7 Eylül tarihinde, Çukurova Belediyesi sınırları içerisindeki Belediye Evleri Mahallesi'nde meydana gelen olayda, apartman bahçesinde oynayan 3 yaşındaki Mina Çürük çok sayıda sahipsiz köpeğin kovalamacasıyla karşılaştı. Olay, binanın güvenlik kamerasınca kaydedildi.
Olayın ayrıntıları
Görüntülere göre, bahçede oynayan çocuğu kısa sürede çevreleyen köpekler, çocuk üzerindeki davranışları nedeniyle tehlike oluşturdu. Durumu fark eden baba Hasan Çürük, köpekleri kovalayarak kızını kucağına aldı ve aracına bindirdi. Çürük, kızının olay sonrası uzun süre ağladığını belirtti.
Görgü ve şikayetler
Hasan Çürük durumu anlatırken, çevrede uzun süredir benzer vakalar yaşandığını ve daha önce belediyeye şikayette bulunduklarını söyledi: "Biz daha önce belediyeyi arayıp bu durumla ilgili şikayette bulunduk. Belediye ekipleri gelip buradan köpekleri topluyor ama ya aynı gün ya da ertesi gün aynı köpekleri aynı yerde toplanmış halde görüyoruz."
Çürük ayrıca, "Bu durum sadece benim kızımın başına gelmedi. Balkonumuzda otururken bu köpeklerin çocukları ya da kadınları kovaladığına şahit..." diyerek mahalledeki tehlikenin yaygınlığına vurgu yaptı. Bölge sakinlerinin genel şikayetçi olduğu ve sahipsiz köpekler nedeniyle özellikle çocuklar ve kadınların dışarı çıkmaktan çekinmeye başladığı kaydedildi.
Görüntülerin içeriği
Güvenlik kamerası görüntülerinde apartman bahçesinde oynayan çocuğun çevresine hızla yaklaşan çok sayıda köpek görüldü; babanın müdahalesiyle çocuğun köpeklerin elinden kurtarıldığı anlar kayıt altına alındı. Olayda belirtilen köpek sayısı yaklaşık 15 olarak ifade edildi.
Talep ve beklenti
Çürük, belediyeden sahipsiz köpeklerin toplanıp barınağa yerleştirilmesini talep etti ve bölge halkının bu durumdan şikayetçi olduğunu dile getirdi. Ayrıca, "Artık devletin, belediyenin, hakimin ya da savcının kimin göreviyse buna mutlaka bir çözüm bulsun. Çocuklarımız korkuyla değil de sevgiyle kedi ve köpeklere baksın." şeklindeki sözleriyle yetkililerden somut adımlar beklediklerini aktardı.
Olay, yerel güvenlik ve belediye müdahalelerinin sürekliliği ile sahipsiz hayvanların yerel yaşam üzerindeki etkisini bir kez daha gündeme getirdi.
Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde sahipsiz köpekler, 3 yaşındaki çocuğu kovaladı. Baba Hasan Çürük, gazetecilere açıklamada bulundu.