adana bölge adliye mahkemesi hiranur davasında kararını açıkladı

Adana Bölge Adliye Mahkemesi, 31 Ağustos 2025'te Mersin'de öldürülen 16 yaşındaki Hiranur Nilgün Aygar davasında tutuklu sanık Hüseyin Arda Şark'ı ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm etti.

Yayın Tarihi: 19.10.2026 17:38
Güncelleme Tarihi: 19.10.2026 17:53

adana bölge adliye mahkemesi hiranur davasında kararını açıkladı

mahkeme kararı ve davanın yeniden görülmesi:

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesi, Mersin'de 31 Ağustos 2025'te hayatını kaybeden 16 yaşındaki Hiranur Nilgün Aygar hakkındaki davayı yeniden ele aldı. Dosya, ailenin avukatlarının itirazı üzerine üst mahkemede yeniden görüldü ve karar açıklandı.

Yerel mahkeme safhasında Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi ilk kararda sanıklar hakkında farklı cezalar vermiş; buna itiraz edilmesi üzerine dosya Adana Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşınmıştı. Üst mahkeme, esas hakkındaki yeniden değerlendirmesinin ardından kararını verdi.

verilen cezaların kapsamı:

Mahkeme heyeti tutuklu sanık Hüseyin Arda Şark'ı, "çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz sanıklar M.Z. (28) ve N.Ç. (21) hakkında ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 4'er ay hapis cezası verildi.

Heyet, sanıkların mevcut tutukluluk ve adli durumlarının devam etmesine karar verdi.

sanık ve yakınlarının ifadeleri ile duruşma aşaması:

Tutuklu sanık Hüseyin Arda Ş. duruşmada önceki savunmasını tekrarladığını belirterek, Hiranur'u öldürmediğini, tetiğe basmadığını söyledi. Ancak tabancayı bulundurduğu için suçluluğunu ve pişmanlığını ifade ederek "Ben sadece hak ettiğim cezayı almak istiyorum" dedi. Sanıklar Mustafa Z. ve Nazmi Ç. ise olayla ilgileri olmadığını savundu.

Hiranur Nilgün Aygar'ın annesi Gülten Tan duruşmada evlat acısının dinmediğini belirterek, sanıkların en ağır cezayı almasını talep etti. Cumhuriyet savcısı ise esas hakkındaki mütalaasını yineleyerek, üst mahkemeden tutuklu sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis talep etmişti.

Mahkeme kararının ardından dosyada belirtilen suçlamalar ve verilen cezalar resmiyet kazanmış oldu. Karara ilişkin süreç ve olası temyiz yollarına ilişkin değerlendirmeler mahkeme kararının tebliği ile ilgili takibe bağlı olacak.

MERSİN’DE 16 YAŞINDAKİ HİRANUR NİLGÜN AYGAR’IN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN DAVADA TUTUKLU SANIK HÜSEYİN...

MERSİN’DE 16 YAŞINDAKİ HİRANUR NİLGÜN AYGAR’IN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN DAVADA TUTUKLU SANIK HÜSEYİN ARDA ŞARK AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILIRKEN, TUTUKSUZ 2 SANIĞA 4’ER AY HAPİS CEZASI VERİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.