Adalete erişimde yeni adım: 135 Alo Adalet Hattı pilot açılıyor

Adalet Bakanı Akın Gürlek, 1 Eylül 2026'da Ankara Batı, İzmir ve Kayseri adliyelerinde pilot olarak 135 Alo Adalet Hattı'nı hizmete alacak.

Yayın Tarihi: 01.09.2026 09:35
Güncelleme Tarihi: 01.09.2026 09:35

Adalete erişimde yeni adım: 135 Alo Adalet Hattı pilot açılıyor

Adalete erişimde yeni adım: 135 Alo Adalet Hattı pilot açılıyor

Adalet Bakanı Akın Gürlek, 2026-2027 Adli Yılı'nın ilk gününde vatandaşların adalete erişimini kolaylaştırmak amacıyla yeni bir hat kurulduğunu duyurdu. Bakanlığın sosyal medya paylaşımında uygulamanın başlatıldığı ve pilot aşamasının yakında başlayacağı bildirildi.

Pilot uygulama ayrıntıları:

Yeni hat olan 135 Alo Adalet Hattı, 1 Eylül 2026 saat 10.00 itibarıyla pilot olarak Ankara Batı, İzmir ve Kayseri adliyelerinde hizmet vermeye başlayacak. Bakanlık, hattın önce belirlenen adliyelerde denenip değerlendirmeler sonrasında yaygınlaştırılacağını açıkladı.

Uygulama kapsamında vatandaşlar, 5 yılı aşan dava dosyaları ile 3 yılı aşan soruşturma dosyaları için doğrudan başvuruda bulunabilecek. Başvuruların kayıt altına alınması ve süreç takibinin sağlanması hedefleniyor.

Amaç ve yaygınlaştırma:

Bakan Gürlek, projenin amacını yargılamaların makul sürede tamamlanmasına katkı sağlamak ve adaletin vaktinde tecelli etmesini temin etmek olarak tanımladı. Pilot uygulamanın sonuçlarına göre hattın en kısa sürede Türkiye geneline yaygınlaştırılması planlanıyor.

Gürlek, yeni adli yılın Türkiye, millet ve hukuk camiası için adaletin daha hızlı ve etkin tecelli ettiği bir dönem olmasını dileyerek, 135 Alo Adalet Hattı'nın bu hedefe güçlü katkı sunmasını temenni etti.

Adalet Bakanı Gürlek duyurdu: "135 Alo Adalet Hattı" hizmete giriyor

Adalet Bakanı Gürlek duyurdu: "135 Alo Adalet Hattı" hizmete giriyor

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.