Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan yeni Anayasa açıklaması geldi!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni Anayasa’ya yönelik temennilerini dile getirdi. Uzlaşılmasını temenni eden Bakan Tunç, çeşitli açıklamalar yaptı.

Yayın Tarihi: 17.05.2024 17:49
Güncelleme Tarihi: 17.05.2024 17:49

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan yeni Anayasa açıklaması geldi!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Düzce’de bugün çeşitli temaslarda bulundu. AK Parti İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya gelen Bakan Tunç, yeni Anayasa çalışmalarına değindi. Vatandaşların yargı hizmetindeki memnuniyetini artırmak istediklerini belirten Yılmaz Tunç, adalete olan güveni en üst seviyeye çıkarmak için ellerinden gelen yapacaklarını kaydetti. 22 yıldır AK Parti’nin iktidarda olduğunu ve Türkiye’nin her alanda geliştiğini öne süren Adalet Bakanı, adaletten güvenliğe her alanda güçlendirme çalışmalarının devam edeceğini vurguladı. Ayrıca 81 ilde her noktayı geliştirmek için çalışmaları hızla sürdüreceklerini kaydetti. 

Temel hak ile özgürlüklerin önünde olan engelleri kaldırdıklarını ifade eden Tunç, devrim niteliğinde reformların hayata geçirildiğini belirtti. Reformlardan taviz vermeden devam edilmesi gerektiğini belirten Tunç, demokrasinin daha yüksek standartlara kavuşması için yeni Anayasa’nın önemine değindi. Darbeci anlayışı vatandaşın desteği ile tarihe gömdüklerini belirten Tunç, bundan sonraki hedefin yenilikçi ve sivil Anayasa olduğunu belirtti. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) başlatılan çalışmalar olduğunu ifade eden Tunç, siyasi partiler ile görüşmelerin devam ettiğini vurguladı. Tek temennisinin Anayasa konusunda uzlaşılması olduğunu ifade eden Bakan Tunç, yargı birliğinin sağlanması ve reformların devam etmesi gerektiğini kaydetti. 

Şu anki Anayasa’nın darbe Anayasa’sı olduğunu belirten Tunç, demokratik bir Anayasa olmadığını belirtti. Süreç içinde darbeci anlayışın ortadan kaldırılmasına yönelik çeşitli müdahaleler yapıldığını kaydeden Tunç, daha yüksek standartlı bir demokrasi için sivil Anayasa’ya ihtiyaç olduğunu vurguladı ve ekledi: 

“Milletimize olan borcumuzu da ödeyerek, Türkiye Yüzyılının başında yeni, demokratik ve sivil bir anayasaya kavuşuruz."