DOLAR
40,15 -0,02%
EURO
47,03 0,03%
ALTIN
4.336,36 -0,08%
BITCOIN
4.716.674,28 0,34%

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yönelik Hakaretlere Tepki

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaretlerin devletin ve milletin değerlerine saygısızlık olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 02.07.2025 12:00
Güncelleme Tarihi: 02.07.2025 12:00

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yönelik Hakaretlere Tepki

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'daki Saraçhane Meydanı'nda düzenlenen miting sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik yapılan hakaretlere katı bir tepki gösterdi. Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik her türlü hakaret ve saldırgan ifade, yalnızca devletimizin en üst makamına değil, aynı zamanda milletimizin ortak değerlerine ve iradesine yöneltilmiş ağır bir saygısızlıktır." dedi.

Tunç'un açıklamalarında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlarıyla ilgili soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. Gözaltına alınan 42 şüphelinin işlemlerinin devam ettiğini ifade etti.

Tunç, açıklamalarına şöyle devam etti: "Hiçbir demokratik hukuk devletinde kamu düzenini bozan, kişilik haklarını hedef alan ve devletin anayasal organlarını tahkir eden eylemler düşünce, ifade özgürlüğü ya da toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı kapsamında değerlendirilemez. Unutulmamalıdır ki sayın Cumhurbaşkanımız, milletimizin doğrudan oylarıyla seçilmiş, devletimizin başı ve milletimizin temsilcisidir. Bu makama yöneltilen her hakaret demokratik iradeye, hukuka ve milletimizin birliğine yapılmış bir saldırıdır."