Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıkladı! Genel Af çıkacak mı?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından merakla beklenen genel af açıklaması geldi.

Yayın Tarihi: 24.12.2023 15:29
Güncelleme Tarihi: 24.12.2023 15:29

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıkladı! Genel Af çıkacak mı?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından 8. yargı paketine dair açıklamalar yapıldı. Hazırlıkların devam ettiği 8. yargı paketinde en merak edilen konulardan biri af yasası olmakta. Yeni yargı paketinin oluşturulması bir çok suçlunun cezasına af gelmesi konusunda umutları yeşertti. Peki Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklaması sonrasında genel af çıkacak mı?

8. yargı paketine istinaden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamaları gündeme çıktı. Gündemde yer alan genel af iddialarına istinaden Tunç'un net açıklaması yargı cezası yiyen vatandaşı ve yakınlarını yakından ilgilendiriyor

GENEL AF ÇIKACAK MI?

Uzun zamandır merakla beklenen genel af ile alakalı çalışmalar süregeliyor. Geçtiğimiz gün Tunç kendisine sorulan genel af ile alakalı sorulara net cevabını verirken, 8. yargı paketinde genel af ile alakalı herhangi bir çalışmanın yer almadığını belirtti.

Yeni yıl itibari ile meclise sunulacak olan yargı paketinin kapsamı ile alakalı açıklama yapan Tunç, cezaevi mahkumlarını ilgilendiren bir maddenin teklifte yer almadığını belirtti. 

cezas

"8. yargı paketi içinde cezaevinde mahkum olanlara genel af olacak mı?" sorusuna yanıt veren Bakan Tunç, böyle bir hususun gündem olmadığını söyledi. 

65 maddenin yer aldığı pakette 22 farklı kanunun 105 maddesinde değişiklik yapılması ön görülüyor. 

KADINLAR KENDİ SOYADINI KULLANACAK

Değiştirilmesi beklenen en önemli ve dikkat çeken madde evli kadınları ilgilendiren soyadı maddesi olurken, iki soyadı kullanma imkanı olan kadınlara, yeni yıl itibari ile evlenmeden önceki soyadını kullanma hakkı tanınacak.

HAPİS CEZALARINDA DEĞİŞİKLİK

İnfaz sürelerinde yatması zorunlu olmayan mahkumlara da artık hapis cezası verilecek. Yapılan örneklendirmede 1 ay cezası bulunan bir suçlunun en az 12 gün yatarının olmasına onay verilecek. Bu sayede ise denetimlik serbestliğin değişeceği ön görülürken, 1 yıl olan bu süre cezadan cezaya değişkenlik gösterecek