Adalet Bakanı Tunç'tan Çarpıcı Açıklamalar
Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunmasının ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kamuoyuna bilgi verdi. ‘Adalet Sağlanacak’
Adalet Bakanı Tunç, “Narin'in canice katledilmesine neden olanlar kimlerse bulunacak, adalet bunlardan hesap soracak ve en ağır cezayı alacak” ifadelerini kullandı.
Arama Çalışmaları ve Soruşturma Süreci
19 gün süren arama çalışmalarının ardından derede bulunan Narin’in cansız bedeninin ardından, adli soruşturmanın başlatıldığını bildiren Bakan Tunç, 276 kişinin ifadesine başvurulduğunu açıkladı.
Amcasının aracında bulunan DNA örneklerinin Narin'in DNA'sıyla uyumlu olduğunu belirten Tunç, bu nedenle amcasının gözaltına alındığını duyurdu.
Otopsi ve İnceleme Süreçleri
Otopsi işlemleri hızla başlatılmış ve doku örnekleri toplanarak gerek Diyarbakır'da gerekse İstanbul’da detaylı incelemelere gönderilmiştir. Bakan Tunç, “İncelemeler tamamlandığında, soruşturmanın yönü netleşecek” dedi.
Narin Güran İçin Adalet Arayışı
Bakan Tunç, Narin’in ölümüne neden olanlarla ilgili sorumluların en ağır şekilde cezalandırılacağını vurguladı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyu yakın takipte olduğunu ifade etti.
Çocuklara yönelik suçların önlenmesi için toplumun birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Tunç, ailelerin yanı sıra devletin de bu konuda görevleri olduğunu hatırlattı.
Uluslararası Gelişmeler
Ayrıca, Tunç, İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin durumu hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin bu konudaki haklarını uluslararası platformlarda savunmaya devam edeceğini söyledi.
Bakan Tunç, “Uluslararası Adalet Divanı ve Ceza Mahkemesi nezdinde gerekli çalışmalar yapılacak” diyerek, konunun takipçisi olacaklarını belirtti.