Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bayram Namazını Kıldı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ramazan Bayramı dolayısıyla bayram namazını İstanbul’daki Pendik Çarşı Camisi’nde kıldı. Namazın ardından vatandaşlarla bayramlaşan Tunç, yaptığı açıklamalarda, bayramın Türkiye için önemli bir birlik ve beraberlik simgesi olduğunu vurguladı.
Terörsüz Türkiye Vurgusu
Adalet Bakanı Tunç, “Terör örgütünün kendini feshedip silahları bırakmasının eşiğindeyiz. Bu bayramın, Terörsüz Türkiye’ye adım attığımız bir bayram olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Buruk Bir Bayram
Bakan Tunç, bayramların sevgi ve dayanışma duygularının öne çıktığı günler olduğunu belirterek, Gazze'deki durumu da hatırlattı. “Son 500 gündür Gazze’de devam eden bir soykırım var. Bu yüzden buruk bir bayram geçiriyoruz” dedi.
Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları
İsrail’in Gazze’deki zulmünü eleştiren Tunç, uluslararası hukuk kurallarının yetersiz kaldığını ve Türkiye’nin Filistin davasını her platformda savunmaya devam edeceğini ifade etti. Tunç, “Uluslararası sistemin insanlık problemlerine çözüm bulma yeteneği yok” diyerek alternatif bir dünya düzenine ihtiyaç olduğunu belirtti.
Geleceğe Güvenle Bakmak
Bakan Tunç, Türkiye'nin iç birlikteliğini güçlendirmesi gerektiğini ifade ederek, “Bu mücadele sonucunda huzurun sağlanmasını umuyorum. Çocuklarımız ve gençlerimiz huzurlu bir geleceğe adım atsın” ifadesinde bulundu.
Adalet Bakanı, son yıllarda terörle mücadelede elde edilen başarıların Türkiye'nin geleceği için umut verici olduğunu dile getirerek, “Terörsüz Türkiye ile Türkiye Yüzyılı’na adım atalım” diyerek konuşmasını sonlandırdı.