Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Adalet Bakanı Tunç AYM’nin Can Atalay kararını değerlendirdi

Anayasa Mahkemesi, Gezi Parkı davasından hüküm giyen TİP milletvekili Can Atalay’ın tutukluluğunun devam etmesine ilişkin ikinci başvurusunda da hak ihlali tespit etti. Adalet Bakanı Tunç, kararı değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 21.12.2023 19:57
Güncelleme Tarihi: 21.12.2023 19:57

Adalet Bakanı Tunç AYM’nin Can Atalay kararını değerlendirdi

Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Parkı davasından hüküm giyen Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Can Atalay’ın tutukluluğunun devam etmesine ilişkin ikinci başvurusunda da hak ihlali tespit etti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kararı değerlendirdi.

AYM Genel Kurulu, Can Atalay’ın tutukluluğunun devam etmesine ilişkin ilk başvurusunda da hak ihlali kararı vermişti. Ancak Yargıtay 3. Ceza Dairesi, bu karara uymayarak Atalay’ın tahliye edilmesine karar vermemişti. Bunun üzerine Atalay, ikinci kez AYM’ye başvurmuştu.

AYM Genel Kurulu, ikinci başvuruyu da dün görüştü ve oy çokluğuyla hak ihlali kararı verdi. Kararın gerekçesi henüz açıklanmadı. Kararın kısa sürede Resmi Gazete’de yayınlanması ve ilgili mahkemeye gönderilmesi bekleniyor.

ADALET BAKANI TUNÇ: KARARI İLGİLİ MAHKEMELER DEĞERLENDİRECEK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AYM’nin kararıyla ilgili olarak Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tunç, kararı Bakanlığının bütçesinin görüşüldüğü sırada öğrendiğini belirterek, “Bu yeni bir karar. Bu kararın değerlendirilmesini de yine ilgili mahkemeler yapacaktır. Hep beraber süreci takip edeceğiz.” dedi.

Tunç, AYM ile Yargıtay arasında Anayasa’nın 83, 14, 148 ve 148. maddenin 4. fıkrası gibi maddelerin yorumlanması bakımından bir görüş farkı olduğunu hatırlatarak, “Bu görüş farkından dolayı bir karar söz konusu oldu. Bu kararın değerlendirilmesini de yine ilgili mahkemeler yapacaktır. Hep beraber süreci takip edeceğiz.” diye konuştu.