Acil Tıp Öğrenci Kongresi "The Pulse Of The Mountain" Erzurum'da başladı
Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) ile Atatürk Üniversitesi ve paydaş üniversitelerden öğrencilerin iş birliğiyle düzenlenen Acil Tıp Öğrenci Kongresi, 6-7 Aralık 2025 tarihlerinde Erzurum'da başladı. Kongre, genç hekim adaylarına yönelik bilgi paylaşımı ve mesleki gelişim amacı taşıyor.
Açılış töreni ve katılımcılar
Açılışa; Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, ATUDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, Atatürk Üniversitesi Acil Tıp ABD Başkanı ve ATUDER Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Çakır, kongre eş başkanları Batuhan Zeki ve Nihat Sönmez ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Açılış konuşmaları ve hedefler
Kongre eş başkanları, açılış konuşmalarında etkinliğin bilgi paylaşımı açısından önemli bir platform olduğunu ve genç hekim adaylarının mesleki gelişimine katkı sağladığını vurguladı. Prof. Dr. Başar Cander, alanın önemine dikkat çekerek Erzurum gibi tarihî ve stratejik bir şehirde düzenlenen kongrenin acil tıp camiasına değerli kazanımlar sağlayacağını belirtti.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu konuşmasında şunları söyledi: "Acil tıp, hekimlik mesleğinin en kritik ve zamanla yarışılan alanıdır. Bu alanı tercih eden siz gençler, mesleğe olan adanmışlığınızı çok erken bir dönemde gösteriyorsunuz. Üniversitemiz, güçlü alt yapısı ve referans gösterilen Acil Tıp Anabilim Dalı ile bu alanda Türkiye’nin öncü kurumlarından biridir. Bu kongrede edineceğiniz bilgi birikiminin ve kuracağınız dostlukların meslek hayatınıza önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum."
Rektör Hacımüftüoğlu, Erzurum’un tarihî ve kültürel özelliklerine de değinerek katılımcıların bilimsel ve sosyal açıdan zengin bir deneyim yaşayacaklarını belirtti.
Erzurum'un sağlık altyapısı vurgulandı
Mehmet Sekmen, Erzurum’un yalnızca bölgesine değil, komşu ülkelere de sağlık hizmeti sunan stratejik bir merkez olduğunu vurguladı. Sekmen, şehirdeki modern hastaneler, uzman kadrolar ve gelişmiş tıbbi donanımın Erzurum’u Doğu Anadolu’nun sağlık üssü haline getirdiğini belirtti ve kongrelerin Erzurum’un sağlık, bilim ve eğitim kimliğini pekiştirdiğini söyledi.
İlk gün: Yoğun bilimsel program
Kongrenin ilk günü; Resüsitasyon, Travma, Akupunktur, Acilde Başlayan Hayatlar ve Estetik Cerrahide Acil Yaklaşımlar başlıklı oturumlarla sürdü. Her oturumun ardından oturum başkanlarına ve konuşmacılara teşekkür belgeleri verildi.
Resüsitasyon Oturumu Prof. Dr. Başar Cander ve Prof. Dr. Zeynep Çakır’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Travma Oturumu Doç. Dr. Erdal Tekin ve Doç. Dr. Fatma Tortum tarafından yönetildi. Aile Hekimliği, Acil Tıp ve Plastik Cerrahi alanlarından akademisyenler çeşitli sunumlar yaptı. Gün, uygulamalı workshop programlarıyla tamamlandı.
Bilimsel paylaşım ve devam eden program
Kongre, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden yüzlerce öğrenciyi Erzurum’da bir araya getirerek genç hekim adaylarına uzmanlarla doğrudan etkileşim ve deneyim paylaşımı sunuyor. Etkinlik, iki gün boyunca çeşitli oturumlar ve uygulamalı eğitimlerle devam edecek.
ACİL TIP UZMANLARI DERNEĞİ (ATUDER) İLE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ VE PAYDAŞ ÜNİVERSİTELERDEN ÖĞRENCİLERİN İŞ BİRLİĞİYLE DÜZENLENEN ACİL TIP ÖĞRENCİ KONGRESİ, “THE PULSE OF THE MOUNTAİN” TEMASIYLA ERZURUM’DA BAŞLADI.