Acıgöl'de tatilde kaybolan 18 yaşındaki genç ormanlık alanda ölü bulundu

Kocaeli'den tatil için Nevşehir'e gelen 18 yaşındaki Mehmet Yılmaz, Acıgöl'de 7 gündür kayıptı; avcı tarafından ağacın altında ölü bulundu.

Yayın Tarihi: 24.08.2026 20:52
Güncelleme Tarihi: 24.08.2026 20:53

Acıgöl'de tatilde kaybolan 18 yaşındaki genç ormanlık alanda ölü bulundu

olayın gelişimi:

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşayan Mehmet Yılmaz, geçtiğimiz ay 18 yaşına girdiği sırada annesinin memleketi olan Nevşehir'in Acıgöl ilçesine tatil için geldi. Bir süre anneannesinin yanında kalan Yılmaz, yaklaşık bir hafta önce kaldığı evden ayrıldıktan sonra ailesine haber vermedi ve kendisinden 7 gündür haber alınamadı.

Ailenin ihbarı üzerine polis ve jandarma ekipleri arama başlattı; hastaneler, oteller, termaller ve gençle bağlantılı olabileceği düşünülen diğer noktalar kontrol edildi. Aile fertleri de kendi imkanlarıyla evin çevresi ve ilçedeki metruk binalarda arama yaptı. Kaldığı evden ayrıldıktan sonraki son görüntüsü, Acıgöl'deki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı; görüntülerde yürüyerek ilerlediği görülen gençten o andan sonra haber alınamadı.

aramalar ve buluntu:

Arama çalışmalarının sürdüğü günlerde, Acıgöl ilçesine bağlı İmamyeri mevkiinde köpekleriyle gezintiye çıkan bir avcı, köpeğinin tepki vermesi üzerine bir ağacın altına yöneldi. Avcının anlattığına göre ilk bakışta kanepeye benzer bir şey gördü; arkadaşını çağırdıktan sonra bunun bir insan cesedi olduğunu fark ederek bölgeye ekipleri bildirdi.

Bölgeye sevk edilen jandarma, polis, AFAD ve sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalede, Mehmet Yılmaz'ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Olay yerinde inceleme yapan cumhuriyet savcısının çalışmalarının ardından, gencin cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı.

adli süreç ve otopsi:

Soruşturmayı yürüten birimler, olayın gerçekleştiği bölgedeki delilleri topluyor ve görgü tanıklarının ifadelerini alıyor. Yetkililer, kesin ölüm sebebinin ancak resmi otopsi raporuyla tespit edilebileceğini bildirdi. Cumhuriyet savcısı tarafından yürütülen adli inceleme sürüyor.

aile ve sağlık durumu:

Kayıp sürecinin aile üzerinde yarattığı büyük üzüntü kısa sürede ağır sonuçlara yol açtı. Oğlundan günlerce haber alamamanın stresiyle baygınlık geçiren Canan Yılmaz, beyin kanaması geçirerek Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımında tedavi altına alındı. Acılı annenin tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Olayla ilgili adli ve idari süreç devam ediyor; yetkililer bölgeden toplanan bulguların otopsi sonuçlarıyla birlikte soruşturmanın yönünü belirleyeceğini açıkladı.

OLAY YERİ

OLAY YERİ

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.