İstanbul Eyüpsultan'da 1 Mart 2024'te meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin babası Özer Aci, ABD mahkemesinin Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un Türkiye'ye iade edilmesi yönündeki kararını olumlu karşıladı. Aci, "Bu sevindirici bir olay, yüreğimize su serpilmiş oldu." dedi.
ABD'ye kaçan ve Boston'da yakalanan 17 yaşındaki Cihantimur ile annesi Tok'un Türkiye'ye iadesi için açılan davanın karara bağlanmasının ardından, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Massachusetts Bölge Mahkemesi'nin, anne ve oğlun Türkiye'ye iade edilme kararını duyurdu.
Baba Özer Aci, kararı öğrendikten sonra, "Mücadeleye devam edeceğiz. Yakalanmaları, hapse girmeleri, Türkiye'ye iade edilmeleri hepsi bir süreç. Gerçekten sevindirici bir durum." ifadelerini kullandı. Aci, mahkemenin kararını takdir ettiğini ve Türk adli makamlarının da en doğru kararı vereceğine inandığını belirtti.
Anne Pervin Aci ise kararın kendisini çok sevindirdiğini, havalimanında Tok'un yüzüne bakmak istediğini söyledi. Olayın detaylarına değinen Aci, kaza sırasında araçlardan birinin 5 kişiyi yaraladığını ve Oğuz'un hayatını kaybettiğini hatırlattı.
Eyüpsultan'da meydana gelen kaza sonucunda, Cihantimur'un arızalanan aracın yanındaki annesi Tok ile birlikte olay yerini terk ettiği ve önce Mısır'a ardından ABD'ye gittiği ortaya çıkmıştı. Türkiye'deki adalet sürecinin, ABD'deki yargı süreci ile birlikte devam edeceği umudunu taşıdığını ifade eden baba Aci, "Adalet, bir gün yerini bulacaktır." sözleriyle duygularını dile getirdi.