Acente sahipleri Şeyh Edebalı anma yılı tanıtımı için Bilecik'te buluştu

Bursa, Yenişehir ve İznik'ten 16 acente sahibi, Bilecik İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Turopya Travel ortaklığında Şeyh Edebalı anma yılı tanıtımı için Bilecik'te bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 12.08.2026 09:39
Güncelleme Tarihi: 12.08.2026 09:39

Acente sahipleri Şeyh Edebalı anma yılı tanıtımı için Bilecik'te buluştu

Toplantı ve katılımcılar:

Bilecik İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Bilecik Turopya Travel iş birliğinde düzenlenen etkinlik kapsamında, Bursa TÜRSAB Başkanı Engin Balta ile Bursa, Yenişehir ve İznik'te faaliyet gösteren toplam 16 acente sahibi Bilecik'te ağırlandı. Toplantı sabah kahvaltısı ile başladı; ev sahipliğini Turopya Travel sahipleri Alper Aydoğdu ve Turgay Öksüz üstlendi.

Görüşmelerin içeriği ve hedefler:

İl Müdürü Kürşat Bozkurt toplantıda, 2026-2027 Şeyh Edebalı Anma Yılı kapsamında yapılacak çalışmaların planlandığını vurguladı. Bozkurt, toplantının amacını; Şeyh Edebali’ye yönelik turların düzenlenmesi, Bilecik turizminin geliştirilmesi ve ziyaretlerin artırılması yönünde kapsamlı bilgi alışverişi olarak tanımladı.

Toplantıda ilimizin kültürel mirasının tanıtımı ve turizmde iş birliğinin güçlendirilmesine ilişkin somut adımlar ele alındı. Katılımcılar, Şeyh Edebali’nin manevi mirasının daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla ortak tanıtım programları ve tur rotalarının oluşturulması üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Yerel destek ve beklentiler:

Turopya Travel sahibi Alper Aydoğdu görüşmenin ardından yaptığı değerlendirmede Bilecik’in tanıtımı için yürütülen projelere destek vermekten memnuniyet duyduklarını belirtti. Katılımcılar, özellikle Bursa, Yenişehir ve İznik’ten gelen kültür turları organizatörleri olarak Bilecik ziyaretlerinin artmasının bölge turizmine olumlu katkı sağlayacağı görüşünde birleşti.

Oldukça verimli geçen görüşmenin, Bilecik turizminin geleceği adına önemli bir adım olacağı ifade edildi ve ilerleyen dönemde ortak tur programları ile tanıtım faaliyetlerinin hızlandırılacağı aktarıldı.

ACENTE SAHİPLERİNDEN BİLECİK'E BÜYÜK İLGİ

ACENTE SAHİPLERİNDEN BİLECİK'E BÜYÜK İLGİ

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!