Denizlili Milli Okçu Abdullah Yorulmaz Roma'da İki Gümüş Madalya Kazandı
İtalya'nın Roma kentinde 28 Nisan-03 Mayıs 2026 tarihlerinde düzenlenen Avrupa Para-Okçuluk Şampiyonasında Denizlili milli sporcu Abdullah Yorulmaz, hem Erkek Çiftler hem de Karışık Takım kategorilerinde Avrupa ikincisi olarak ülkemize iki gümüş madalya kazandırdı.
Yorulmaz'ın kategorilerdeki performansı
Yorulmaz, "Makaralı Yay Erkek Çiftler Takım" kategorisinde Kenan Babaoğlu ile kurduğu ortaklıkla finale yükselerek gümüş madalyanın sahibi oldu. Aynı şampiyonada, "Makaralı Yay Karışık Takım" kategorisinde takım arkadaşı Öznur Cüre Girdi ile birlikte mücadele ederek Avrupa ikinciliği unvanını elde etti.
Yerel yetkiliden kutlama
Avrupa Şampiyonasından çifte madalya ile dönen Abdullah Yorulmaz’ın başarısını Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Erdoğan kutladı. Erdoğan, azmiyle örnek olan Yorulmaz’ın elde ettiği başarının gurur verici olduğunu kaydederek, başarılarının artarak devam etmesini temenni etti.
Değerlendirme
İki farklı kategoride elde edilen ikincilikler, Yorulmaz'ın hem bireysel yeteneğini hem de takım içindeki uyumunu ortaya koyuyor. Bu sonuç, sporcunun uluslararası arenadaki rekabet gücünü ve ekip çalışmasındaki etkinliğini vurguluyor.
İTALYA’NIN ROMA KENTİNDE DÜZENLENEN AVRUPA PARA-OKÇULUK ŞAMPİYONASI’NDA DENİZLİLİ MİLLİ SPORCU ABDULLAH YORULMAZ, HEM ERKEK ÇİFTLER HEM DE KARIŞIK TAKIM KATEGORİLERİNDE AVRUPA İKİNCİSİ OLARAK ÜLKEMİZE İKİ GÜMÜŞ MADALYA KAZANDIRDI.