ABD Yüksek Mahkemesi, Donald Trump yönetiminin Küba, Haiti, Nikaragua ve Venezuela'dan gelen 500 binden fazla göçmenin geçici yasal statüsünü iptal edebileceğine dair önemli bir karara imza attı. Bu karar, düzensiz göçmenlerle ilgili politikaları yeniden şekillendirme potansiyeli taşıyor.
Mahkeme, eski ABD Başkanı Joe Biden döneminde bu ülke vatandaşlarına verilen geçici yasal statünün Trump yönetimi tarafından iptal edilebileceğine karar verdi. Bu durum, 2022 yılından itibaren Biden yönetimi altında geçici yasal statü kazanan 532 bin kişiyi etkileyebilir.
Başkan Trump, konuya ilişkin açıklamasında bu kararı “Amerika için bir zafer” olarak nitelendirdi. Mahkemenin aldığı bu karar, ülkedeki göçmenlik politikalarının geleceği için yeni tartışmaların kapısını aralayabilir.